Tämän piirakan tein jo monta päivä sitten, nyt olen sitä tännekin laittamassa, kun se oli todella herkullista. Ohjen olin jo ajat sitten napsannut kokeilulistalle jack bauerilta/emerald citylta. Kiitos!

1242758530_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kopion sitten häneltä sen ohjen suoraan tänne, laitan vaan omat pienet muutokset.

Sigridin porkkanakakku

Pohja:

4 ¾ dl sokeria

2 ½ dl auringonkukkaöljyä (laitoin rypsiöljyä)

4 munaa

330 g (5dl) vehnäjauhoja

½ tl suolaa

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

5 dl porkkanaraastetta

Sekoita sokeri, öljy ja munat sähkövatkaimella sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi porkkanaraaste taikinaan. Kaada taikina rasvatulle ja jauhotetulle uunipannulle (koko noin 23 cm*33cm). Paista 175 asteessa, kunnes taikina on keskeltäkin kypsää. Jäähdyta ennen kuorruttamista.

 

Kuorrute:

113 g voita, pehmennettynä(laitoin puolet vähempi)

200 g tuorejuustoa (laitoin rasia keijun vaniljatuorejuustoa)

450 g tomusokeria

2 ½ dl (125  g) pekaanipähkinöitä rouhittuna (jätin pois)

vanilja-aromia (en lisännyt, kun oli jo vaniljamakuinen tuorejuusto)

Sekoita kaikki ainekset paitsi pähkinät, kulhossa tasaiseksi seokseksi. Kääntele joukkoon pähkinät. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Leikkaa paloiksi ja nauti

Kyllä suosittelen kaikille lämpimästi, tosi herkkua!