Tämän piirakan tein jo monta päivä sitten, nyt olen sitä tännekin laittamassa, kun se oli todella herkullista. Ohjen olin jo ajat sitten napsannut kokeilulistalle jack bauerilta/emerald citylta. Kiitos!
Kopion sitten häneltä sen ohjen suoraan tänne, laitan vaan omat pienet muutokset.
Sigridin porkkanakakku
Pohja:
4 ¾ dl sokeria
2 ½ dl auringonkukkaöljyä (laitoin rypsiöljyä)
4 munaa
330 g (5dl) vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
5 dl porkkanaraastetta
Sekoita sokeri, öljy ja munat sähkövatkaimella sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi porkkanaraaste taikinaan. Kaada taikina rasvatulle ja jauhotetulle uunipannulle (koko noin 23 cm*33cm). Paista 175 asteessa, kunnes taikina on keskeltäkin kypsää. Jäähdyta ennen kuorruttamista.
Kuorrute:
113 g voita, pehmennettynä(laitoin puolet vähempi)
200 g tuorejuustoa (laitoin rasia keijun vaniljatuorejuustoa)
450 g tomusokeria
2 ½ dl (125 g) pekaanipähkinöitä rouhittuna (jätin pois)
vanilja-aromia (en lisännyt, kun oli jo vaniljamakuinen tuorejuusto)
Sekoita kaikki ainekset paitsi pähkinät, kulhossa tasaiseksi seokseksi. Kääntele joukkoon pähkinät. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Leikkaa paloiksi ja nauti
Kyllä suosittelen kaikille lämpimästi, tosi herkkua!
Kommentit