Nyt olisi se "pieni" tauko ohi ja voisin taas ruveta pikkuhilja leipomaan ja voi että se on todella hyvää terapia. Viroon en kuitenkaan päässyt, kun meidän pieni neiti päätti tulla just päivä aikaisemmin tosi kuumeiseksi. Nyt jo parempi olo ja kaikki okHymy.

Tässäpä ajattelin kokeilla raparperitäytettä, idea sain sitruunamarenkilta, mutta sanon suoraan, etten tykännyt siitä lainkaan, mielestäni se kaipasi jotain lisämakua, olisinkin itseasiassa lisännyt mansikoita, mutta meidän rakennusmies on allerginen mansikoile, niin jätin pois. Toiset ja varsinkin meidän 88v mummo kehui, että paras kakku, mitä on syönytYllättynytnoniin, makuasia tietty.

1246041337_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

RAPARPERIKAKKU

Pohja 6 kanamunasta

Täyte:

  • 2,5dl vispikerma
  • 200gr maitorahka
  • n.6 raparperivartta
  • sokeria, vaniljasokeria
  • 5 liivateelheteä

Laita liivetelehdet kylmään vedeen. Kiehauta kattilassa vesi (n.0,5l), lisää raparperipalaset ja sokerit, hauduta n.5min. Siivele raparperit pois nestestä ja anna jäähtyä. Vatkaa kermaa, lisää rahka ja lopuksi jäähtynyt raparperit. Kiehauta pieni määrä raparperivettä ja liuota sinne puristetut liivatelehdet. Lisää varovaisesti koko ajan sekoittaen kermaseokseen. Laita täyte kakkulevyjen väliin.

Palaset kostutin keltaisella jaffalla.

Koristeeksi reunalla pähkinärouhetta. Vispikerma ja mariannerouhetta ja marmeladia.

Tässä vielä tosi huono kuva yhdestä palasta.

1246041382_img-d41d8cd98f00b204e9800998e