Virossa on aika monella sellainen tapaa, että kun syntyy lapsi, niin juhlittaan jokaista kuukautta koko vuoden ajan esim.kakulla. Meidän perheessä se on ilman muuta perinne. Eli meidän pieni prinsessa täytti jo perjantaina (7.11)  1kk ja sitten oli hyvää syy tehdä taas kakkua, mut kun Isänpäivää olikin niin lähellä, niin päättin yhdistä tämä kakku isin ja tytön yhdeiseksi kakuksi.

2054601.jpg

Olin jo aikaisemmin löytänyt kivan kakunohjen ja nyt sitten ajattelin sitä kokeilla. Ohje on kotoisin Pirkka lehdestä 5/2008.
                     
               PRINSESSA KEIKAUSKAKKU

Pohja:
  • 4kanamunaa
  • 11/2dl sokeria
  • 1 1/2dl vehnäjauhoja
  • 1/2dl perunajauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
Kostutus:
  • 1dl vettä
  • 1/2dl sitruunamehua (minä kostutin 7upilla)
Vadelmatäyte:
  • 1/2dl vettä
  • 3/4dl sokeria
  • 2ps (á 200gr)pakastevadelmia (käytin omasta pakkasesta vadelmia)
  • 1/2dl vettä
  • 2rkl perunajauhoja
Kermatäyte:
  • 1tlk (2dl)vispikermaa
  • 1tlk (250gr)maitorahka 
  • 1/2dl sokeria
  • 1tl vanilliinisokeria
Pinnalle
  • 1pkt (250gr)vihreä marsipaania
Koristeeksi: marsipaanikukat;tumma suklaa
  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet vaahtoon varovaisesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (24cm).Paista 175 asteessa n.30 min. Kumoa jäähtyneenä. Leikkaa pohja 4 osan. (minä leikkasin vaan 3 osaan, kun ei ollut niin iso kulhokaan).
  • Sekoita kattilassa vesi, sokeri ja jäiset vadelmat. Keitä seosta sekoittaen n.5 min. Siirrä kattila levyltä. Kaada vesi-perunajauhosuurus kattilaan sekoittaen. Kuumenna kiisseliä, kunnes se pulpahtaa kerran. Jäähdytä kiisseli.
  • Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka ja sokerit.
  • Kauli marsipaani kelmun päällä pyöreäksi levyksi (30cm).Käytä apuna tarvittaessa tomusokeria. Nosta levy kelmuineen pyöreäpohjaiseen suureen kulhoon (25,5cm ja tilavuus 3,5l).Painele levy kulhon reunoja vasten.
  • Kokoa kakku kulhoon ylösalaisin. Nosta päällimäinen kakkupohjalevy kulhoon ja kostuta. Levitä päälle vadelmakiisseliä ja kermatäytettä. Kostuta ja täytä loput välit samoin. Nosta pohjalevy päällimäiseksi ja kostuta myös se.
  • Käännä kelmun reunat kakun päälle. Pane päälle paino. Anna kakun kostua 3-4 tuntia jääkaapissa. Kumoa kakku, poista kelmu ja koristele.
Tässä vielä todella huono kuva täytteestä, valoisuus oli huono ja en ole näköjään sinut sen kameran kanssa.

2054606.jpg

Nyt tämän viikonlopulla on meillä pikkuneidin ristiäiset ja tämä mamma on itselleni ottanut niin isot haasteet tarjolun suhteen, että näis, miten tästäkin selvittään eli jossain vaiheessa olisi ehkäpä odottaa ristiäisestä jotain juttuja.