Meidän perheessä voi joka päivä olla pullapäivä, mutta kun emäntä on vähän vielä kömpelö pullan tekemisessä, niin sitä tulee vaan silloin tälloin. Tänään ajattelin kuitenkin tehdä tuoreita pullia, kun jääkaapissakin  iski silmään paketti tuorehiiva ja parasta ennen olisi jo huomenna eli sitten oli niinkuin pikku pakko. Ajattelin muuttaa vähän pullan täytettäkin.

1689556.jpg

          KANELI-RUSINAPULLAT

  • 3dl kahvia
  • 2dl maitoa
  • 2,5dl sokeria
  • 1tl suolaa
  • 1rkl kardemumma
  • 1 munaa
  • 100gr margariinia
  • 13-14dl vehnäjauhoja
  • kanelia
  • puoli pakettia rusinoita
Tee pullataikina ja anna kohoa kunnolla.Laita rusinat kylmän vedeen likomaan, sitten tulee niistä pehmeitä. Sitten kauli taikinaa levyksi ja lisää täytettä, minä siis täällä kerta kanelia, sokeria, juoksevaa margariinia ja rusinoita, kierra pulla rullalle ja leikka sopivat pullapalaset. Kohota taas, ennen, kun voitelet kanamunalla ja koristelet raesokerilla. Sitten 225 asteeseen uuniin.