Jääkaapissa oli maustamaton jogurtti purkki ja päivämäärä oli jo pari päivä vanha eli jotain piti äkkiä keksiä.Sitten löysin Kodin Pellervon sivulta sellaisen kivantuntuisen ohjen. Minä tein ohjen tuplaannoksena, kun piti käyttää koko purkki jogurttia.

RUSINAKAAKUT

2,5 dl vehnäjauhoja
0,5dl sokeria
0,5dl kauraleseitä
2tl leivinjauhetta
0,5dl rusinoita
1 kanamuna
2,5dl piimä tai maustamatonta jogurttia
paistamiseen öljyä tai jouksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet ja rusinat keskenään. Lisää muna ja piimä ja sekoita vain sen verran, että saat tasaisen taikinan. Anna turvota 10min.
Kuumenna pannu ja sipaise rasvalla. Nosta reilu ruokalusikallinen taikinaa pannulle ja tasoita pintaa hiukan. Paista kauniin ruskeaksi.
Varo paistamasta liian kuumassa pannussa, ettei leivosten pinta pala ja sisus ei jää raa´ksi.
Minä paistin ensimmäiset liian kuumassa ja sitten meidän herkkusuu Turre koira sai mukavat palanneet namipalat itselleni. Kokeilin myös lettupannussa, mutta en tehnyt kun yhden pannullisen, kun en voinut mitenkään siellä käänellä kakkusia, ne olivat liian paksuja ja sitten oli koko pannu taikinassa ja sitten meni hermo ja otin kuitenkin oikea lettupannun.
Vinkki! Voit käyttää rusinoiden tilalla kuivattuja marjoja.

Tarjosin lettuja raparperihilloken kanssa, mitä löytyi pakastimesta, lisäksi vielä vaniljajäätelöä!

1272608.jpg

Pitää sanoa, että oli kyllä aika makoisa herkku ja alussa, kun epäilin vähän rusinoita letuissa, niin ne olivat itseasiassa aika kivoja ja tuntuivat mukavalta.

1272611.jpg