Tänään tein makea paketin lahjaksi tosi ihanalle opettajalle, kuka opetti ja neuvoi minua puhumaan suomen kieltä. Kiitoksia hänelle ja toivottavsti piirakka oli hyvää!


911415.jpg

911415.jpg

  911412.jpg
      PORKKANAPIIRAKKA

       Pohja:

    5dl vehnäjauhoja
    2tl soodaa
    1tl suolaa
    4dl sokeria
    2tl kanelia
    reilu 2dl öljyä
    4 munaa
    225gr hienoa porkkanaraastetta

    Kuorrutus:

  n.200gr tomusokeria
  yhden sitruunan mehu
 
   Koristeluun: marsipaaniporkkanaat 

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Vatkaa mukaan munat, öljy ja hienoksi raastetut porkkanat. kaada taikina hulella voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan kunnolla jäähtyä.
Tee kuorrute:
Sekoita, tomusokeri ja sitruunamehu tasaiseksi tahnaksi ja päällystä jäähtynyt kakku seoksella. Jos seos on liian paksua, lisää nestettä vain muutama pisara kerrallaan. Koristele em.marsipaaniporkkanoilla.
Tarjoa kakkua aikaisintaan vuorokauden kuluttua paistamisesta, jotta se ehtii mehevöityä.