Tänään olin palaverissa, missä suuniteltiin konserttijärjestelyä rakkaan ihmisen muistoksi. Tein sinne palaveriin sellaisia porkkanakakkusia.
PORKKANAKAKUT
Pohja:
- 3munaa
- 2 1/2dl sokeria
- 4dl vehnäjauhoja
- 1/2tl suolaa
- 1rkl leivinjauhetta
- 1rkl kanelia
- 200gr voita
- 4dl raasteporkkana
- 1dl ananassimurskaa
- 100gr maustamatonta tuorejuustoa
- 250gr maitorahka
- 2dl tomusokeria
- 2tl vanilliinisokeria
- 50gr pähkinärouhetta
Sekoita huoneenlämpöinen tuorejuusto pehmeäksi.Lisää maitorahka ja vanilliinisokeri. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute kakulle juuri ennen tarjoilua. Koristele pähkinöillä.
Porkkanakakku on todella hyvää, mehukas kakku ja se säilyy montaa päivää tuoreena.
Maistoin itse myös kakkua ja oli todella hyvää mehukas, tämä uudenmakuinen kuorrute oli myös ihana makuelämys ja kivaa vaihtelu tavallisen porkkanakakun kuorruten, mihin kuuluu vaan tuorejuusto.
Kommentit