Ohje ei ole varsinainen painonvartijoiden kirjasta kotoisin, vaan täällä emäntä unohdi laittaa taikinaan kokoinaan rasvan.  (vanhuus ei tulee yksin:-)
Sitten, kun sarvet olivat jo uunissa, niin huomasin, etten laittanut voita ollenkaan taikinaan, sitten kyllä  mielessäni vähän kiroilin (kun ei nykyisin voi kovalla äänellä kirosanoja käyttää, kun täällä pieni isäntä pistää kaikki oikein tarkkaan korvien taakse ja varmasti osaa sen sitten kaiken epäsopivamalla hetkeellä käyttää:-)) ja ajattelin, että mitä noista mahtaisi tulla????Mutta todettiin lapsen kummitätin kanssa, että olivat hyviä ilman voitakin.

JUUSTOSARVET

1239714.jpg

Taikina:

3 1/2dl vehnäjauhoja
2dl juustoraastetta
2 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
50gr pehmeä voitaa
2dl kermaviiliä

Täyte:

150gr tuorejuustoa (minä käytin pippurituorejuustoa)
tai 1dl juustoraastetta+ 1kanamuna
Voitele kanamunalla ja koristele esim. juustoraastella tai seesamisiemenillä.

  • Sekoita jauhot keskenään. Lisää toiset aineet ja sekoita tasaiseksi.
  • Jakaa taikina kahdeksi ja painaa jauhoisilla käsillä kahdeksi pyöreksi levyksi.
  • Sekoita tuorejuusto pehmeäksi, jos käytät juustoraastetta, sitten sekoita se munan kanssa
  • Laita täyte taikinalevyille ja jakaa molemmat levyt kahdeksaksi sektoriksi. Tee sektoreista sarvet.
  • Laita sarvet leivinpaperin päälle uunipellille, voitele kanamunalla ja ripottele siemeniä päälle.
  • Paistaa 225 asteeseessa uunissa n.15 min tai sen verran, että sarvet saa kauniin kultaisen väriin pintaan.
Suosittelen kokeilemaan, olivat erittäin hyviä suoraan uunista iltateen kanssa ja täytteeksi voi laittaa mitään vaan kaapista löytyy.