Ohjen otin virolaisesta selveri retseptikalendrist /reseptikalenterista.
Täytekakku Aurinko

4-5appelsiinia
500g maitorahka
2dl vispikerma
20g liivatteeta
appelsiinimehua
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
250g keksejä (käytin itse virolaisia Kalev keksejä, mutta käy myös em.Digestive)
marmeladia(jätin pois, kun ei ollut kotona, mutta sopii varmaa mainiosti em.vihreä kuula)
jos tykkää, sitten marjoja laitoin pakastemansikoita)
appelsiinilikööriä tai siirappia (jätin pois)
Kuori appelsinit ja leikkaa 0,5cm pyöräiksi rattaiksi.Laittaa appelsiinirattaat kulhon reunoille ja pohjalle.laita liivatte turpomaan kylmän veden, n.10min. sitten laittaa kiehumaan pieni määrä appelsiinimehua ja sulata liivatte sinne.vatkaa maitorahka sokerin kanssa, lisää liivattee, marmeladin ja keksinpalat ja jos tykkäät, sitten appelsinipaloja tai marjoja.lisää vatkattu vispikerma.kaataa koko sekoitus kulhoon ja kaiken päälle liköörissä tai siirapissa kostutettuja keksejä.laita kakku ainakin 4 tunniksi jääkaappiin. kaataa kakku suoraan tarjottimelle ja nautiskele!En kehuu hirveästi, mun mielestäni oli liian vähän makea, mutta kuka tykkää sellaisestä raikkasta kakusta, eiku vaan kokeilemaan!
588701.jpg

Daim-valkosuklaakakku (Hellapoliisiin blogista)
595108.jpg
Joo, no ulkonäky on kyllä ihan erilainen, kun Hellapoliisilla, mutta maku ehkä sama, ainakin toivon niin. Minä, kun en hirveästi suklaasta välitä, ajattelin kuitenkin tehdä sellaisen kakun. Tein sen mummolle nimipäiväksi, en tiedä, mutta ei ollut minun makuni, ehkäpä toivoisin vielä enemmän suklaamakua......
Otan sen ohje suora Hellapoliisin sivulta.

Valkosuklaa-daimkakku

Pohja:

300 g Rainbow'n tummia täytekeksejä muruina

100 g margariinia tai voita sulatettuna

Täyte:

2,5 dl Flora vispiä tai muuta kermaa

1 levy Pandan valkosuklaata (130 g)

250 g maitorahkaa

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

4 liivatetta

2 rkl sitruunamehua

1,5 isoa daimia murustettuna

 

Sekoita keksinmurut ja sula rasva, painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.

Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele miten haluat. Minä käytin sulatettua suklaata ja virolaisia suklaakarkkeja.

Joo, sen verran pitää mainosta, että todella ne keksit käy ihan kivasti pohjaksi ja ekänä, kun katsoin sitä pohja jääkaapissa, tulit mieleen Hellapoliisin kommentit siitä, että ne keksit jää rapean pehmeäksi, niin en uskonnut häntä ja luulin, että taas ei onnistunutkaan se pohja, kun se näytti niin paksulta ja kovalta, mutta kun ruvetin syömään, se olikin ihana pehmoinen, vaikka olikin yö ollut jääkaapissa eli ajattelin, että tästä lähtien en käyttää ollenkaan enää muita keksejä pohjaksi, vaan just sellaisia täytekeksejä.Kiitos vinkistä Hellapoliisi!!!!

Mango-puolukkakkakku


 588702.jpg

Ohjen löysin Sorsanpaistaja sivuilta. Oli aika kiva makuinen, mutta se pohja ei mielyttänyt minua ollenkaan, kun ne keksit jää aika kovia mun mielestäni.

Otan ohjen suoraan Sorsanpaistajan sivuiltasi.

Mango-puolukkakakku

pohja:
300 g tummia keksejä murskattuna (esim. Domino)/tässä ohjessa olikin, että Domino keksit, mitkä olisivat                                                                                paljon parempia ollut varmakin, mutta käytin                                                                                        niitä,     mitä kaapista löytyi eli virolaisia                                                                                                                                             kaakaokeksejä.
100 g voita

täyte:
2 dl kuohukermaa
2 dl maitorahkaa
1 dl mangososetta (piltti)
1 dl maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 rkl vaniliinisokeria
8 kpl liivatelehtiä
0,5 dl vaaleaa mehua

hyytelö:
5-6 dl puolukoita
3 dl vaaleaa mehua
1 dl hyytelösokeria

1. Leikkaa leivinpaperista vuuan pohjalle pohjan muotoinen pala.

2. Sulata voi. Jauha keksit hienoksi ja sekoita voi jauheeseen. Painele keksimuruset vuoan pohjalle.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahtoon maitorahka, mangosose, tuorejuusto ja sokerit.

4. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä, purista kuiviksi ja liuota kiehuvan kuumaan mehuun. Sekoita liimamaiseksi jäähtynyt liemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kermaseokseen

5. Kaada täyte keksipohjalle ja annan hyytyä jääkaapissa pinnaltaan kiinteäksi

6. Levitä puolukat täytteen päälle. Keitä mehusta ja hyytelösokerista hyytelöliemi. Sivele hyytynyt liemi poulukoiden päälle.

7. Anna hyytyä yön yli kylmässä.