Eilen löysin reseptivarastosta sekaleivan ohjeen ja sitä ruvetti sitten pikkumiehen kanssa tekemään. Pitää sanoa, että onnistui todella hyvin.

1678046.jpg

       PERINTEINEN SEKALEIPÄ
  • 5dl vettä, maitoa tai piimää (minä laitoin vettä, seka maitoa)
  • 2rkl sokeria
  • 2tl suolaa
  • 1pss kuivahiivaa (11g)
  • 2dl grahamjauhoja
  • 2dl ruisjauhoja
  • n.7dl vehnäjauhoja
  • 0,5dl ruokaöljyä
Lisää reilusti kädenlämpöiseen nesteeseen sokeri, suola, grahamjauhoihin sekoitettu kuivahiiva ja ruisjauhot. Sekoita hyvin. Alusta taikina kimmoisaksi vehnäjauhoilla. Lisää taikinaan öljy loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta haluamasi muotoisia leipiä ja kohota ne ennen paistamista. Paista leipiä n.200 C 15-20min.

VINKKI! Sämpylätaikinaa valmistaessasi vähennä jauhojen määrää 1-1,5dl:lla. Pehmeästä taikinasta valmistuvat maukkaimmat sämpylät!
Niinkuin alussa jo kehuin, leipää oli todella hyvää ja jopa seuraavana päivänäkin, se pysyy edelleen pehmeänä ja tuoreana. Suosittelen! Seuraavalla kerralla kokeilen myös sämpylöitä samalla ohjeella.
Terveellisia ja maukkaita voin kannsa!