tiistai, 19. kesäkuu 2007
mansikka-rahkakku
Kakun koostumus on just sitä, mitä kaapista löytyi:)
Pohja:
Lidlistä 1 pkt pyöreitä voikeksiä
Täyte:
2,5dl Flora vispikerma
1 purkki maitorahka
Panda valkosuklaa 3 riviä
Kalev mansikka/valkosuklaa
n.4dl mansikkasosetta
6 liivatelehteä
sokeria maun mukaan
0,5dl mansikkamehua
Koristelun:
mansikaviipaleet
hyytelösokeri
Ota irtopohjan vuoka, laita pohjalle ja reunoille tuorekelmu ja pohjalle vielä leivinpaperi. Sitten asettele voikeksit pohjalle, puolitin vaan keksit ja asettelin pohjalle.Saa myös murskata, mutta en jaksanut ja kokeilin täällä kertaa näin ja mun mielestä ihan ok, ehkä keksimakua muuttaisin, ne olivat aika "väkeviä" voimakusia, mutta kuka tykkää voimakkasta voinmausta kekseissä, niin se sopii. Kostutin maidolla keksipaloja. Sitten tee täyte.
Laittaa liivatteet likomaan runsaan kylmään veteen. Vispaa kermaa, lisää sokeria, maitorahka, sulatetut suklaat, ole varovainen suklaa sulattamisessä, kun se mikrossa voi helposti palaa, niinkuin minulla kävi, täytteen ei tullutkaan näin paljon suklaata, kun osaa meni pilalle:( eli suklaanmaku ei tuntenut kakussa ollenkaan.Survo mansikat ja lisää täytteen.Kiehauta mehu ja sulata liivatteet mehun, anna jäähtyä hieman ja lisää varovaisesti, koko ajan sekoittaessa liivatteet täytteen. Kaata täyte keksien päälle ja aseta jääkaappin. Anna hyytyä kaapissa ainakin tunnin verran tai katso, onko täyte hyytynyt?sitten asettele täytteen päälle oman maun mukaan mansikaviipaleet ja tee hyytelösokerikuorrutus mansikoiden päälle. Laita takaisin jääkaapiin mielellään seuravaaksi päiväksi.
Kyllä sitä jo herkuttelti, oli hyvää ja se täyte sopii mainiosti myös em. täytekakun väliin tai erikseen jälkiruokana tarjottavana.
Kommentit