Olen aika monta raparperipiirakka leiponut, mutta joskus en ole kerennyt edes kuva otta, kun se on jo hävinnyt. Kaikki, mitä olen tehnyt, ovat kuitenkin erilaisella ohjeella ja melkein kaikki Virolaisista reseptikirjoista.

Pohja:

  • 200gr voita
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 1 muna
  • 1dl sokeria
  • 1tl leivinjauhetta

Väliin:

  • 300-400gr raparperia
  • 1-2tl kanelia
  • 1rkl sokeria

Täyte:

  • 3dl kermaviilia (minä laitoin 2dl kermaviilia + 1prk ranskankerma)
  • 2-3 kanamuna
  • 1dl sokeria
  • 1tl vanilliinisokeria

Vatkaa huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa. Lisää kanamunaa ja jauhot. Laita taikina leivinpaperille n. 25*35 uuninpellille tai voideltuun 28cm pyöreän vuokaan. Paloittele rapaperit, sekoita ne kanelilla ja sokerilla ja laita pohjalle. Täytteeksi vatkaa kanamunat, lisää vanilliinisokeri ja kermaviili. Kaata se raprapereille varovaisesti. Paista 200 asteessa uunissa n. 30-40min.

Kenellä raparpereita paljon, sitten suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.