Kääretortulle tein kaveriksi vielä Runebergin tortun, mutta en jaksannut ruveta tekemään pienia leivoksia, vaan tein yhden ison.

1259495.jpg

Ohjeen olen löytännyt joskus Ruokamaailman sivulta.

RUNEBERGIN TORTTU

250gr margariinia
3dl sokeria
4 kanamunaa
4dl piparkakunmuruja
1 pussi (60gr) mantelijauhetta (minä laitoin koko pussillisen (80gr) mantelirouhetta)
2dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1dl kermaa tai maitoa tai omenamehua (minä laitoin rasvatonta maitoa)
(1 dl vadelmahilloa)

Päälle:

1dl vadelmahilloa (minä laitoin vadelma-punaherukkahilloa)
tomusokerikuorrute, nonparellejä

Voitele ja jauhota torttuvuoka hyvin. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
Riko piparkakut kaulimella murskaten muovipussissa tai monitoimikoneessa.

Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon. Sekoita keskenään piparkakunmurut, mantelijauhe(rouhe), jauhot ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan. Sekoita sinne lopuksi neste.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita kakun pinta. Jos haluat kakun sisään hilloa, laita sitä taikinan päälle nokareina tässä vaiheessa.

Kypsennä kakkua uunin alaosassa tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Ota kakku uunista, jäähdytä hiukan ja kumoa lautaselle.

Nosta kakun päälle tasavälien vadelmahilloa ja levitä niiden ympärille tomusokerikuorrutetta.