609485.jpg
tässäpä yksi täytekakku, mitä voisi sanoa, että ei paljon mitään onnistunut, mutta onneksi se kahvipöydän laitettiin ja moni rohkea uskallais kehuakin:)
No itse oma ajatus siitä kakusta on sellainen, että jos se rupea jo alusta asti tökkimään, sitten eihän se lopputulos kovin hyvää voi tulla. Löysin sen ohjen Hellapoliisin sivulta ja just siitä kakusta, mikä aiheutti aika paljon kommenttejä Hellapoliisille (ja oon silti rohkea ja laitan oman kakunkin tänne näkyyville, vaikka onhan se Hellapoliisin kakusta aika paljonkin surkeampi....)
Pohjaksi tein perus täytekakun pohjan 4 kanamunasta.
Jäähytin pohjan ja kumosin pöydälle, sitten leikkasin sen kahdeksi, olisi ehkä onnistunut myös kolmeksikin, mutta otin taas vinkin Hellapoliisilta ja tein samalla tavalla, että leikkasin vaan kahteen osaan.
Sitten tein täytteen.
Täyte:

150 g raparperia

200 g mansikoita (pakaste)

1 dl sokeria

 5-6 liivatelehteä (laitoin 6, mutta olisi voinut olla vielä enemmän, kun käyttää pakastemansikoita, sitten saa olla liivatteeta vähän reiluummin)tää olikin paniikki, että se ei hyyty millä enää, mutta onneksi se kuitenkin kovettui

2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna

200 g vaniljatuorejuustoa

2 tl vaniljasokeria

0,5 dl mansikkamehua

 
Laita kasariin raparperiviipaleet ja mansikat, sekä sokeri. Anna pehmetä 5-10 minuuttia miedolla lämmöllä, jäähdytä.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota sillä aikaa Flora vanilla, mausta vaniljasokerilla ja vatkaa joukkoon vaniljatuorejuusto. Lisää täytteeseen mansikka-raparperit.

Kuumenna mansikkamehu kasarissa tai mikrossa kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet mehuun, anna jäähtyä noin minuutti.

Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Tein tähän kakkuun vaan yhden täytteen ja ehkä sen takia jäi se vähän liian miedoksi, kun muuten oli Hellapoliisin ohjeessa valkosuklaatäytekin, en vaan jaksannut tehdä enää toista ja laitoin sitten ennen kannen laittamista kakun päälle lisäksi mansikkahilloa. Vispikerman en laittanut myös tavalllista sokeria ollenkaan, vaan mansikkatomusokeria ja ei sekän ollut kovin makea, mutta kyllä itse olin silti lopputuloksen tyytyväinen, että mun mielestäni oli makeutta riittävästi ja oli sopiva kostea. Mies sanoi rehellisen mielipiden, että olet kyllä makeampiakin kakkuja tehnyt (no ymmärrä nyt,  mitä se tarkoitti, oliko se kohteliaisuus, vaan????:):)

Kakun päälle tulit mansikat, sekä mustikat hyytelösokerin kanssa ja reunoille laitoin vispikermaa, mutta no en ymmärrä, miksi minulla ei onnistuu ne pursotukset, kuvasta näkyy mukavasti kaikki virhet eli onhan vielä pitkä matkaa, että ne onnistuisivat joskus........


609487.jpg

lopuksi vielä kuvaa, kun sitä on jo jonkun verran hävitetty......

kiitos tas Hellapoliisille ohjesta!