Nyt sain lopuksi kokeiltu oman  lemppari rahkapiirakan. Herkkua se on jo lapsuudesta asti. Tuli melkein sama maku, kun ennen vanhanHymy ja todella helppo tehdä.

RAHKAPIIRAKKA

Pohja:

  • 150gr voita
  • 3rkl sokeria
  • 0,5tl suolaa
  • 1 muna
  • 4,5dl vehnäjauhoja

Päälle:

  • 400-500gr maitorahka (minä laitoin 500gr)
  • 200gr kermaviiliä
  • 1dl sokeria
  • 3rkl vehnäjauhoja
  • 2tl vanilliinisokeria
  • 3 muna

Sulata voi ja anna jäähtyä.Lisää loput aineet. Sekoita taikinaksi ja rullaa uuninpellille. Paista 200 asteessa 10-15min.

Täytteeksi sekoita rahka kermaviilin, sokerin ja jauhojen kanssa, lisää vanilliinisokeria ja vatkaa mukaan munat. Valaa täyte esipaistetulle pohjalle. Paista 180 asteessa, sen verran, kun rahka on muuttanut värin. Varo kuitenkin, ettet polta.

Hyvää ja helppo! Suosittelen!

Vinkki! Juhlahetkellä tarjoa esim. hillon tai marjakastiken kera.