Tämän ohjen nappasin taas kerran Virolaisesta keittokirjasta " Leivad, saiad sepikud". Varmaakin aika monet käyttää aamupuurojämijä leivissä tai sämpylöissä, mutta laitan nyt kuitekin tämän ohjeen, kun mielestäni onnistui tosi hyvin ja kaiken lisäksi oli todella maukas.

PUUROLEIPÄ

  • 250gr puuroa (minulla oli neljänviljan)
  • 25 gr hiiva (laitoin yhden pussin kuivahiivaa)
  • 0,5tl suolaa
  • 2rkl hunajaa
  • 2rkl öljyä
  • 4-5dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva huoneenlämpöiseen puuroon, tarvittaessa lisää vettä. Lisää suolaa, hunajaa ja öljy ja sekoita puulusikalla tasaiseksi. Sitten lisää vähin eriin jauhot. Anna kohoa lämpöisessä paikassa. Sitten nujerra siitä ilmakuplat pois ja leivo siitä leipä. Nosta se vuokaan ja anna vielä n.10-15 min. kohoa tai sen aika, kun uuni lämpenee. Paista 200C n.20min.

Aika komea näköinen, melkein kaupan hyllyltä