MUSTIKKAPIIRAKKA

         1507394.jpg

    Ohjen löysin taas kerran oman hienosta vironkielisestä piirakankirjasta. Alunperin ohje on vadelmista, mutta kun otin sulamaan mustikat, niin ajattelin kokeilla sama ohjetta mustikoista.

Taikina:
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • 125gr margariinia tai voita
  • 2rkl sokeria
  • 1 muna
Vaniljakastike:
  • 31/2 dl maitoa
  • 2-3rkl sokeria
  • 2-3 rkl maissitärkellystä
  • 2 keltuaista
  • 1-2 tl vanilliinisokeria
Päälle:
  • 300gr mustikoita (tai vadelmia)
Ohjeessa kuulu olla vielä kiille marjojen päälle, minä laitoin vaan marjat. Pitää kesällä kokeilla tuoreilla vadelmilla.
Sekoita huoneenlämpöinen rasva jauhojen, sokerin ja kanamunan kanssa. Laita taikina kakunvuokaan pohjalle ja reunoille. Paista uunissa 175 asteessa. n.30 min.
Vaniljakastiken varten ota 1/2 dl maitoa erikseen ja sekoita siihen maissitärkellys. Kuumenna loput maidosta 3dl sokerin kanssa kiehumispisteeseen ja lisää sen jälkeen 1/2 dl maitoa, mihin sekoitit maissitärkkelyksen. Kuumenna koko ajan sekoitaen, kun seos paksenee. Lopuksi lisää kastikkeen rikottu keltuaiset (voit enne lisää vielä vähän kuumaa kastikketa). Kuumenna vielä kiehumiseen asti. Anna vähän jäähtyä ja sekoita joukkoon vanilliinisokeri. Kaata jäähtynyt kastike taikinan päälle ja anna taas jäähtyä. Sitten lisää marjat ja jos haluat, niin tee päälle hyytelösokerista kiille.
Piirakka oli ihan kivan makuista, mutta ehdottomasti haluaisin kokeilla sitä joskus vielä vadelmista.