Tämä piirakka on todella suussasulava herkku, ihan oikeasti.Hymy Se muistuttaa ulkonäoltä vähän sitä omenapiirakka, mutta tässä raparperipiirakassa on pohja aivan erilainen ja se tekee sen vielä herkullisemaksi.

Ohjen löysin virolaisesta kirjasta "100 kooki". Vaikka ohje olikin tuoreista raparpereistä, niin kokeilin pakasteversiolla ja onnistui tosi hyvin.

 

RAPARPERI-KARAMELLIPIIRAKKA

Pohja:

  • 200gr voita
  • 1pkt (450gr) juubeli tordipulbrit (suomeksi kakunpohjaainekset) /sitä saa vaan Virosta, kannata osta varastoon, jos tulee käytyä sielläpäin, vaikka ainostaan sen piirakan vuoksi. tästä näkee, millainen se paketti ulkonäöltä on.olen aikaisemminkin käyttänyt sitä jauhetta, esim.tässä piirakassa.ja huomasin itsekin, että paketin ulkonäkyy on muuttunut, mutta sitä löytyy varmaakin sieltä hyllystä, missä ovat esim.kaikki jauhot ym.

Täyte:

  • 500gr raparperia (käy mainiosti pakastesta)
  • 1dl sokeria
  • 1tl kanelia

Päälle:

  • 4 kanamuna
  • 2dl sokeria
  • 50gr voita
  • 1dl vettä
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • Sekoita pehmeä voi tordipulbrin kanssa tasaiseksi taikinaksi ja paina se leivinpaperille uuninpellille. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Paloittele raparperi ja sekoita sokeri ja kanelin kanssa. Kaata raparperit taikinalle.
  • Vatkaa kanamunat ja sokeri. 
  • Sulata kasarissa voi, lisää vesi ja kiehauta hetken. Kaata se munavaahdon joukkoon.
  • Sekoita jauhot ja lisää myös munavaahdoon.
  • Kaata se seos raparpereille ja paista n. 25 min (riippuu uunista, minulla vie aina kaikki paistamiset pitempi aika, kun on ohjessa sanottu)
  • Leikka jäähtynenä palaiseksi.

Tässä kuva, kun olen laittanut raparperit, ei ole vielä munavaahdo päällä.

 

Siis tämä piirakka on todella tosi hyvää!!!! Kannata hankkia itselleni se tordipulber, eihän se tuore raparperiaika ole enää kaukanaHymy