Tässäpä teille todella makea ja hyvää herkku, mitä sai aika usein lapsuudessa syötyä, kun ohje on yksinkertainen ja lapsetkin pärjää ilman apua. Nimikin sille herkulle on viroksi hauskaa ja lapsenmielinen - KIRJU KOER eli suoraan käänettynä kirjävä koira:) no aika kirjävä siitä kyllä tulee, jos laittaa just kaikki aineet, mitä siihen kuuluu.

2153272.jpg

   Ohjen otin virolaisesta kirjasta "100 KOOKI 2"

  KIRJU KOER/KIRJÄVÄ KOIRA

  • 2 pkt keksejä (Virossa on hyvät sellaiset neliömuotoiset keksit ja aika eri makusia á 180g, käytin niitä, mutta käy varmaan hyvin esim.Digestive keksit)
  • 250g marmelaadikuutioita (näitäkin on Virossa ihan paketissa myytävänä, erivärisiä kuuttioita, minullakan ei ollut tällaisiä ja laitoin vadelmamarmelaadia, mitä on myynnissä lahjatavaroiden kaupoissa, nimeä en vaan muista, mutta hyvän väri saa esim.vihreistä kuuleista)
  • 1dl rusinoita (en laittanut)
  • 3 rkl kaakaojauhetta (sitä oikea, ei makeutettua)
  • 150gr voita
  • 1/2 prk kondensoitua maitoa
Murskaa keksit sormien välissä palaiseksi. Sekoita kulhossa keksit; marmelaadinpalaset; rusinat ja kaakaojauhe. Sulata voi. Lisää kondensoitua maito ja sekoita. Kaata se keksijoukkoon ja sekoita tasaiseksi. Muotoile koko sekoitus leivinpaperilla makkaraksi ja kääri se paperiin. Anna seista se jääkaapissa ainakin 2 tuntia tai koko yö. Leikka se viipaleiksi.
Minä laitoin sen pakkasen ja sitten vein sen muutaman päivän päästä kylään ja sitten maisteltiin ja olipas hyvää. Kyllä suosittelen kokeilemaan!!!

2153273.jpg

 Nämä tummat "paikat" siinä palaisessa ovat marmelaadinpalaset, mutta jos sinne laitta erivärisiä, siitä tulee todella kirjävä ja kaunis.