Tästä piirakasta olen itsestä tosi ylpeä. En ole kovin hyvää kehittelemään mitään uutta, aina pitää olla joku ohje silmen edessä, mutta tämäpä kehittelinkin ihan itse ja tosi hyvää tuli.Tämä piirakka tuli siksi, etten viitsinut ruveta tekemään erikseen pullia ja niin syntyi pellille tämmöinen piirakka.
PULLAPIIRAKKA
Pohja peruspullataikina.
Pohjantaikinalle täyte:
- 3 kanamuna
- 200gr maitorahka
- 3 omena
- sokeria, vanilliinisokeria, kanelia
Vatkaa kanamunat rikki kulhossa, lisää rahka, kuutioitut omenat ja sokerit ja kanelia. Sekoita hyvin sekaisin. Kaata seos taikinalle.
Muruseos täytteelle:
voita, jauhoja, sokeria. Lisää huoneenlämpöiselle voille sokerit ja jauhot, määriä en osaa valitettavasti sanoa, kun laitoin tunteen mukaisesti, niin, että tulee ihan murumainen seos. Ripottele täytteen päälle ja paista piirakka 180-200 asteeseessa uunissa kypsäksi. En osaa vielä sanoa aika, miten pitkää, kun vileä opiskelen tuntemaan oman uutta ihanaa uunia
Tässä vielä vaihekuvat.
Täyte
Muruseos (ois voinut olla vieläkin muruisempi, mutta aika loppui ja piti laitta nopsa uuniin, mutta hyvää oli silti)
Tätä suosittelen kyllä kokeilemaan, todella ihana maku! Ja sopii varmaan mainiosti raparperillakin.
Kommentit