Tästä piirakasta olen itsestä tosi ylpeä. En ole kovin hyvää kehittelemään mitään uutta, aina pitää olla joku ohje silmen edessä, mutta tämäpä kehittelinkin ihan itse ja tosi hyvää tuli.Tämä piirakka tuli siksi, etten viitsinut ruveta tekemään erikseen pullia ja niin syntyi pellille tämmöinen piirakka.

1246041496_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

PULLAPIIRAKKA

Pohja peruspullataikina.

Pohjantaikinalle täyte:

  • 3 kanamuna
  • 200gr maitorahka
  • 3 omena
  • sokeria, vanilliinisokeria, kanelia

Vatkaa kanamunat rikki kulhossa, lisää rahka, kuutioitut omenat ja sokerit ja kanelia. Sekoita hyvin sekaisin. Kaata seos taikinalle.

Muruseos täytteelle:

voita, jauhoja, sokeria. Lisää huoneenlämpöiselle voille sokerit ja jauhot, määriä en osaa valitettavasti sanoa, kun laitoin tunteen mukaisesti, niin, että tulee ihan murumainen seos. Ripottele täytteen päälle ja paista piirakka 180-200 asteeseessa uunissa kypsäksi. En osaa vielä sanoa aika, miten pitkää, kun vileä opiskelen tuntemaan oman uutta ihanaa uuniaSilmänisku

Tässä vielä vaihekuvat.

Täyte

1246041434_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Muruseos (ois voinut olla vieläkin muruisempi, mutta aika loppui ja piti laitta nopsa uuniin, mutta hyvää oli silti)

1246041464_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tätä suosittelen kyllä kokeilemaan, todella ihana maku! Ja sopii varmaan mainiosti raparperillakin.