Hei taas!

Tuntuu, ettei kerkiä  enää mitään, kun nyt alkaa olla jo se ihan kunnollinen Jouluhässäkkää päällä ja jos olet vielä sellainen musiikkiopettaja , kuka kiertelee lapsikuoron kanssa kaikki mahdolliset lähialueen hoitokodit viemassa vanhuksille joulutunnelmaa, niin ei millään mienaa aika riittää. Sitten Virossa on sellainen tapaa, että lapsille alkaa 1 joulukuu käydä se oikea tonttu, joka yö tuo se jotain ylläriä ikkunan päällä olevan tossun sisään, niin sitten haluan omalle lapselleni jatkaa tätä ihanata traditiota, totta kai se edellyttää, että lapsi olisi kiltti, mutta tämä tonttujuttu ei tehoa enää meidän pieneen kaveriin, kun alkaa pikavauhtia lähestyä se 3vee uhmaikä ja se vie joskus äidin voimat, mutta sitten äiti sen unohda, kun pinene kaverin silmät loistaa aamulla, kun etsiskellään tossun sisältä yllätystä, se on vielä ihanata aikaa, kun kaikki on niin TOTTA!!!!!!
 Mutta nyt siis kuitenkin jo pari päivä sitten tehtyä oikein jouluiset piparipullat.


    PIPARIKIERREPULLAT

    pullataikina oma lempiohjeella (minä tein 5dl maitoon)
    400-500gr piparitaikinaa (valmistin itse, ohjeen löydät pikkuleivät, piparit kategoriasta.
  voitelee munalla ja koristeeksi raesokeria

Tee mieleinen pullataikinaa. Anna kohoa liinan alle ja sitten jauhoisella pöydällä kauli taikinaa n. 60*30cm levyksi. (jos teet 5dl maitoon, niin jää kyllä sitä taikinaa reiluusti ylimääräistä, saa ainakin kaksi levyä)
Sitten kauli piparitaikinaa myös samankokoiseksi levyksi ja nostaa se pullataikinan levyn päälle.
Sitten pyöritä kahdesta taikinalevystä niinkuin kääretortunrulla tai just samalla tavalla, kun teet esim. kanelirullia. Leikkaa sitten taikinapötköstä palaset ja laita ne muffinsipaperivuokiin. Laita vielä päälle pyyhe ja anna kohoa (minä en antanut, mutta kyllä olivat kauhean isoja ilman kohomistakin)
Sivelee päälle kanamunaa ja ripottelee raesokeria.
Paistaa 200 asteeseessa uunissa uuniin keskitasolla n.10-15 minuuttia.


Tässä ovat uuniin menossa, kuvasta jäi pois raesokeri, kyllä laitoin sen ennen uuniin laittamista.
1098548.jpg

Tässä valmis pullat!!!!!

1098557.jpg

 Ovat tosi hyviä ja suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Yksi vieras sanoi oikein rehellisen mielipiteen, että ovat hyviä vie oikein kieleen mennessä.