Suolaiseksi tarjottavaksi tein katkarapupiirakan. Ensin ajattelin, että tuleeko tästä mitään, mutta lopputulos oli todella hyvää ja sai paljon kehuja.
Taas ohje vähän myöhemmin, kun joulukiireet, nimittäin joulukorttien kirjoittelu odottaa (no tyyppilistä, että kaikki jätettään viimen tippaan, kun huomenna viimeinen edullinen postituspäivää). Niin, että malttakaa odottaa ohjetta, sen takia, että suosittelen lämpimästi tätä piirakka, taas joulunpöydän kivaa tarjottavaa.
1129944.jpg

Kuvaa ei ole kyllä taas hieno, mutta hyvää, että edes sellaisen sain tehdä, kun se hävisi pikavauhtia pöydältä.......

KATKARAPU JUUSTOPIIRAS

Taikina: 3,5dl vehnäjauhoja
             150gr voitaa (tai margariinia)
             2 keltuaista
             1-2tl vettä
             vähän suolaa

Täyte:  4dl kermaviiliä
           2 kanamuna
           200gr katkarapuja (minulla oli pakastimessa vaan limen curry katkarapuja)
           200gr juustoraastetta
           2tl sitruunapippuria
           tilliä
 Sekoita kylmä voi, vehnäjauhot, suola ja keltuaiset. Lisää kylmää vesi ja sekoita, kun taikina on tasainen. Painaa se 26cm vuokaan pohjalle ja reunoille, paistaa 200 asteeseessa uunissa 10 minuuttia. Laita jo vähän paistettulle pohjalle katkaravut ja  tilli. Sekoita kanamunat, kermaviili, lisää  juustoraaste ja maustaa sitruunapippurilla. Jatkaa paistamista sen verran, kun piiras on kauniin värinen (30-40min).
Kun aukaisin sen curry, lime katkaravunpussin, niin säikähdin, että mitä tästä tulee, mutta oli todella hyvää maku, lapsille oli se ehkä vähän väkevä maku, mutta aikuiset kehuivat kovastikin piirasta eli suosittelen kokeilemaan!!!!
Maustettuja katkarapuja löytyy K-kaupoista pakastealtaista, olen maistanut vielä valkosipulin/yrtin , ne olivat myös aika kivoja.