No nimikin jo kertoo, että tätä leivonnaista olen tehnyt jo aikapäiviä sitten. Ajattelin jo kerran, etten laitta sitä ollenkaan tähän blogiin, mutta kun aamulla otin sen toisen leivän (yksi tuli jo aikaisemmin syötyä) pakkasesta sulamaan, niin se oli tosi hyvää ja sitten päätin, että kyllä pitää täälläkin sitä ohjetta jakaa. Ja itseasiassa tämä oli mun leivontahistoriassa aino kertaa, kun sentyyppinen leipä onnistui.

Ohjen löysin virolaiselta sivulta kokaraamat.

1240426689_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

LIHAVÕTTESAI/ PÄÄSIÄISLEIPÄ

  • 1kg vehnäjauhoja (n.13dl)
  • 200 gr voita
  • 1/2 l maitoa
  • 100gr rusinoita (laitoin edellisenä iltana kylmään veteen likomaan)
  • 2dl sokeria
  • 2muna
  • 50gr hiivaa
  • 1tl suolaa
  • 2 keltuaista ja mantelilastua

Liuota hiivaa kädenlämpöisen maitoon, lisää soekrilla vatkattua kanamunat, suola, rusinat ja voi. Vaivaa taikinaa sopivan notkeaksi, ei kovaksi. Anna kohoa kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta kaksi leipää ja nostaa ne esim.leipävuokan ja anna taas kohoa. Kohonneet leiville sivelee kunnon annos keltuaista ja ripottele päälle mantelilastua ja sokeria.Paistaa 175 asteeseessa uunissa.

Nämä olivat tosi hyviä hillon kera tai ihan vaan näin. Suosittelen kokeilemaan!

Vaihtelua perinteiseen suomalaisen pullaanHymyja voin kokemuksesta kertoa, että suomalaiset pitää tästäkin.

1239360628_img-d41d8cd98f00b204e9800998e