Tätä herkkua pitää jokainen kokeilla, kuka tykkää ja kunnioitta lakka, se vie kielen mennessä. Ohjen löysin ihanasta vironkielisesta liisin blogista. Hänen kakku on tosiaan ulkonäöltäkin tosi houkuttelevaa, itse en saanut niin kaunista ulkonäkyä, mutta maku oli kyllä taivaallinen, vika oli minulla siinä, että laitoin tosi reiluusti päällyskerrosta,mutta liivateeta ei ollut kotona niin paljon. Suosittelen lukemaan tarkkaan ohjettaSe ei ole ollenkaan vaikea, mutta lopputulos on hyvää! SUOSITTELEN KOKEILEMAAN!

LAKKA-JUUSTOKAKKU

Pohja:

  • 12 digestive keksiä
  • 75gr voita
  • 1tl fariinisokeria

Täyte 1:

  • 400gr maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 muna
  • 1dl sokeria
  • 1tl vanilliinisokeria

Täyte2:

  • 500gr paksua kermaviilia (Virossa tosiaan löytyy erilaisia kermaviilejä ja on sellaisia tosi paksuja koostumukselta, mutta minä laitoin sitten turkkilaisen jogurtin 400gr)
  • 0,5dl sokeria
  • 2tl vanilliinisokeria

Päälle:

  • 2dl lakkahilloa
  • 0,5dl lakkalikööriä
  • 0,5dl appelsiinimehua
  • 3 liivateelehteä

Murskaa keksit jauhoksi. Sulata voi ja lisää fariinisokeri. Lisää keksit. Laita seos 24cm irotpohjavuokaan leivinpaperin päälle. Täyte1: sekoita tuorejuusto, kanamunat, sokerit. Kaata seos pohjalle ja paista 200C n.20min. Nosta uunista ja jäähdytä n. puolisen tuntia. Sen jälkeen sekoita täyte 2: kermaviili(turkkilainen jogurtti), sokerit. Kaata se kakun päälle ja paista vielä n. 10min. Ota uunista ja jäähdytä oikein kunnolla.

Sekoita lakkahillo ja likööri. Liota liivateelehdet runsaassa vedessä 5min, purista ne kuivaksi ja sulata ne kuumassa appelsiinimehussa ja lisää se lakkahillolle. Sekoita tasaiseksi ja kaata kakun täytteiden päälle.

Erittäin hyvää seuraavana päivänä.