Äiti tilaisi minulle sellaisen tosi mukava lapsiperhen lehden Virosta, vähän sen tapainen, kun Suomessa KaksPlus, sekin on ihana lehti. Ja joka kuukausi on sen lehden välissä pieni ruokavihkonen. Se oikein suklainen piiras on sieltä kotoisin.

       
Suklainen piirakka ei sovi oikein painovartijoille, mutta voi sitä joskus oikein kunnolla herkutella ja lastenjuhliin vois olla vaikka mokkapalojen tilalle. Ja vadelma antaa tähän sellaisen mukavan maun, ei ole niin hirveä makea, niin kuin suklaakakut yleisesti.

        MARMOROITU VADELMA BROWNIED
  • 300gr tumma suklaata (ei ollut näin paljon tummaa suklaata kotona, laitoin 1,5 pkt tummaa suklaata ja 4 pätkis patukka)
  • 200gr voitaa
  • 2dl sokeria
  • 4 munaa
  • 3,5dl vehnäjauhoja
  • 1tl vanilliinisokeria
  • 2dl vadelmia (laitoin vähempi ja pakastevattuja)
Tuorejuustotäyte:
  • 200gr maustamatonta tuorejuustoa
  • 0,5dl sokeria
  • 1 munaa
  • 1rkl vehnäjauhoja
Voitele nelismuotoinen vuoka (20X30cm) voilla.Sulata suklaa ja voi em.mikrossa varovaisesti.Vatkaa kanamunat sokerilla vaaleaksi vaahdoksi, lisää muut aineet ja hieman jäähtynyt suklaa/voiseos. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuustotäyte.Kaata vuokkaan suklaatäyte ja sen jälkeen juustotäyte. Sekoita päältä haarukalla, että jäisi sellainen marmoroiti kuvio. Painaa pinnalle vadelmia ja paistaa 175C asteessa uunissa n.20 minuuttia. Tässä on vielä varoitus, että älä sen enemmän anna kakulla olla uunissa,(että se niinkuin pitäisi olla vähän löysännäköinen, että sitten se jäähty mukavasti mehukaaksi) mutta minä kuulin sydänääntä ja otin sen uunista vasta 40 min. jälkeen ja se oli  ihan hyvää. Mun mielestä 20 min jälkeen olisi se ollut vielä ihan raaka, ehkä se riippuu uunistakin.
 
Uuniin menossa. Vadelmiakin saa laittaa reiluummin, jos haluaa.

966180.jpg

Voi että tätä kameraa:( Mutta tässä sitten kuva 40min jälkeen.

966185.jpg

966189.jpg