1218588.jpg

         Eilen tein meille jälkiruuaksi tosi herkullista ruisvaahtopuuroa. Ja sen valmistaminen ei ole mitään vaativa, vaan tosi yksinkertaista.

    RUISVAAHTOPUURO

1 lasillinen ruisjauhoja
1 l hapanmakuista mehua (minä käytin omatekoista sekamehua)
(sokeria), jos tykkäät makeasta puurosta, niin lisää sokeria tai sitten makeutusainetta, mutta jos lapset syö, sitten ei suosittella makeutusaineita, vaan oikea sokeria.mutta jos käytät heti makeaa mehua, niin ei välttämättä sokeria tarvi ollenkaan

Kiehauta mehu ja sekoita ruisjauhot varovaisesti mehuun. Anna hiljaa kiehua n.10 minuuttia, sekoita koko ajan. Sitten anna jäähtyä kunnolla ja vatkaa kouhkeaksi puuroksi.
Pieni vinkki! Minä tein puuron jo edellisenä iltana valmis ja aamulla vatkasin, sitten se on ainakin sopivasti jäähtynyt.
Me herkuteltiin maiton kera, mutta sopii vaniljakastike, sitten tulee juhlallisempi jälkiruoka.
Suosittelen! Terveellinen  ja vähärasvainen!