Tein jo pari päivää sitten kääretortun ja eka kerta sellaisen, etten laittanut väliin, kun vaan hilloa ja taikinasta jätin pois leivinjauhot. Nyt ainakin jatkossakin teen näin, kun se tulee sitten sellainen normaalinäköinen kääretorttu, tähän asti ne ovat aina sellaiset valtavan paksuja, eikä ollenkaan nätinnäköisijä. Ja minä jo luulin,etten osaa leipoa:):)
994495.jpg

    Pohja:

4 kanamunaa
11/2dl sokeria
11/2dl vehnäjauhoja
1/2dl perunajauhoja

  Täyte lakkahilloa.

Vatkaa kanamunat sokerin kanssa valkoisekis vaahdoksi, seokita kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää ne  siivilän läpi kanamunavaahdon. Sekoita em.puuhaarukalla varovaisesti ja laita leivinpaperin päälle uunipellille. Paistaa 200-250 C asteessa uunissa sen verran, että taikina saa kauniin värin.
Aseta valmis pohja leivinpaperin päälle, mihin ripottele ensin reiluusti sokeria.Anna hetki jäähtyä ja vetää leivinpaperi pohjalta pois. Laita mieleinen täyte.Minä laitoin täällä kerta vaan omantekoista lakkahilloa.

Tänään syntyi kääretortusta leivokset. Leikkasin valmis palaset ja koristelin vispikermalla ja marsipaanilla. Siihen meni aika vaan puolisen tunti eli jos on kääretorttu valmis, siis on tosi nopsa juhlavainen leivos valmis.
Sellaiset ne sitten olivat.....
994496.jpg


994498.jpg