Tällaista pulla sai lapsuudessa joskus harvoin maistaa, kun minulla itselläni ei ollut mummoa, mutta jos joskus käydin jonkun muun mummon luona, niin tätä pullapiirakka tarjotti ja se oli ihan älyttömän hyvää suoraan uunista, se suoraan sanottua vie kieleen mennessä Ohjekin on kotoisin virolaisesta kirjasta "SAIAD PIRUKAD KOOGID!.

Siis todella yksinkertainen ohje, mutta hyvää!

PULLAPIIRAKKA / PLAADISAI

Taikina ihan tavallinen pullataikina, niin, kun olet tottunut tekemään.

Mutta sen maun antaa juuri se päällinen. Päällinen yhdelle uunipellilliselle tarkoitettu

  • 100gr venhäjauhoja
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 60 gr voita
  •  2 rkl pähkinöitä tai mantelirouhetta (en laittanut)
  • kanelia

Kohonnut taikina laitetaan uunipellille ja annettaan vielä vähän aika kohoa. Tee sen aikana muruseos. Kohonut taikina voidellaan kanamunalla ja laitetaan muruseos sen päälle ja paistetaan 175C asteessa kultaruskeaksi.

 

Tässä menossa uuniin

nautiskele uunituoreena. SUOSITTELEN!!!!