Tällainen kahvikakku löytyy taas Viron puolelta. Huomasin vaan sen, että pitäiskö minulla kirjoittaa Joulupukille ja pyytä häneltä uusi kuivakakuvuoka, vaikka tämä aurinkokukka onkin tosi kaunis, niin alkaa kaikki meidän kahvikakut olla samanäköisiä

KURPITSA-INKIVÄÄRIKAKKU /KÕRVITSA-INGVERIKEEKS

  • 8dl vehnäjauhoja
  • 1tl kanelia
  • 1tl neilikka (jauhettua)
  • 0,5tl suola
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1tl ruokasoodaa
  • 4dl sokeria
  • 250gr voita
  • 4 kanamunaa
  • 500gr kurpitsasosetta
  • 2cm inkiväärijuurta (minä laitoin n. 1,5 tl jauhettua inkivääriä)
  • 0,5dl kerma
  • 2tl vanilliinisokeria

Päälle tomusokeria

Sekoita kulhossa jauhot, kaneli, neilikka, suola, leivinjauhot ja sooda. vatkaa huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa, lisää kanamunat yksittäen. Kuumenna kurpitsa kasarissa sen verran, että niistä tulee nestettä ja kuumenna pehmeäksi. Lisää inkivääri ja kuumenna vielä n. 5min. Soseutta kurpitsa, lisää kerma ja vanilliinisokeri. Sekoita munavaahdon vuorottellen jauho- ja kupritsasekoitusta. Kaata taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. paista 200 asteessa n. 55 min. Kokeile tikulla! Anna kakulla n. 15 min vuuassa jäähtyä, ennen, kun kumoat sen. Ripottele lopuski jäähtynyt kakulle tomusokeria.