Anteeksi nyt vaan kaikki bloginvieraat, ketkä olette käynyt täällä välillä kurkkimassa, joo, on täällä ollut viimein aikoina aika hiljaista, en ole jotenkin saanut mitään leipomisessa aikaiseksi, aika on ollut vähän ja viimen viikon vietin Virossa vanhempien luona eli seli, seli, seli........Nyt siis yritän taas kerran olla kunnon emäntä ja alkaa pitää taas sitä blogin päivittelyä. Anteeksi vielä kerran.....

Viron matkalta toin itselleni tuliaiseksi todella hyvän leipomiskirjan "100 kooki 3" (kakkukirja). Sieltä siis nappasin nämä herkut.

1634178.jpg

       KREEMITÄYTTEELLÄ PULLAT

1633424.jpg

       Taikina:
  • 50g hiiva
  • 2rkl sokeria
  • 2,5dl maitoa
  • 11-12dl vehnäjauhoja
  • 200gr voita (minä laitoin margariinia)
  • 1tl suolaa
  • 1tl kardemumma
  • 4 kanamunaa
      Kreemitäyte:
  • 150gr voita
  • 200gr tomusokeria
  • 3dl rusinoita (minä en laittanut, kun meidän kotiväki ei tykkää rusinoista varsinkin pullassa)
  • 3tl kanelia
Voiteluun kanamuna.

Sekoita hiiva pienen määrän sokerin kanssa löysäksi ja sekoita joukkoon kädenlämpöinen maito. Laita kulhoon siivilän läpi jauhot ja kaata sinne hiiva/maitoseos. Lisää sokeri, suolaa ja mausteet. Vaivaa yksittäin joukkoon kanamunat ja pehmeä voi. Vaivaa taikina sen verran, että se irtoa kulhoon reunoista ja käsistä. Aseta kulhoon päälle pyyhe ja jätä n.1,5h kohomaan. Sitten valmista kreemi, mitä varten vatkaa tomusokeri ja voi. Kun taikina kohonnut, sitten kaaviloi taikina isoksi levyksi, levitä sinne päälle kreemi, kaneli ja rusinat, jos tykkäät, sitten pyöritä se rullaksi ja leikka palaiseksi. Voit tehdä myös pullapitkon, minulla ei onnisttuu hyvin pitkot, sen takia tein vaan pullat.
Paista uunissa 200 asteessa n.30-35min.
Olivat todella hyviä pullia, kannatta kokeilla!!!!

Toinen herkku samasta kirjasta oli helppo ja nopea.

          KERMAVIILI-BANAANIKAKKU

1634187.jpg

    Pohja:
  • 2 kanamuna
  • 2dl sokeria
  • 2dl kermaviilia
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinajauhetta
  • 2tl kaakaota
      Täyte:
  • 6dl kermaviilia
  • 3 banaania
       Koristelu:
  • 1dl kermaviilia
  • 1rkl sokeria
  • kaakaota
Vatkaa kanamunat sokerin kanssa. Lisää kermaviili ja sitten keskenään sekoitettu jauhot ja kaakao. Sekoita tasaiseksi ja kaata leivinpaperille uuninpellille. Paistaa 200 asteeseessa uunissa n.10 min. Kokeille hammastikulla välillä. Minulla meni pitempi aika. Anna jäähtyä kunnolla valmis pohjalla ja leikkaa se kahdeksi tai kolmeksi osaksi. Nosta yksi levy tarjoiluvadille ja laita päälle 2dl kermaviilia, sitten puoli annosta banaaniviipaleita. Nosta sitten toinen levy ja laita 2dl kermaviilia ja loput banaaniviipaleet. Nosta sitten kolmas levy ja laita päälle loput kermaviilista. Laita kakku seuraavaksi päiväksi jääkaappiin. Ennen tarjolua koristele kakku sokerilla maustettulla kermaviililla ja siivile päälle kaakaota.
Minulla onnistui vaan kaksi kerrosta tätä kakkua, arvelen, että jotain meni pieleen, kun meidän pikkumies haluaisi välttämättä olla äidin apuna tässä kakunteossa, sitten, kun eivät vielä kaikki asiat onnisttuu ja työ on välillä vähän rajua, mitä sitten kakku ei hirveästi tykkää:) mutta kyllä se ihan syötävä oli ja kakku ei ole ollenkaan sellainen hirveän makea, niin, että sopii hyvin, jos ei tykkää kovin makeasta kakusta ja jopa voisin suosittella painonvartijoille, kun voi käyttää ihan kevyttä kermaviilia.