Meidän mummo täytti jo 88 eile ja hän pyysi minulta täytekakun. Kyllä minä toki suostuin siihen, mutten en ole itse ollenkaan tyytyväinen lopputulokseen, varsinkin koristeluun, ihan kamalaaNolostunutno kun ei ole sitä silmää siihen, niin ei ole.

Mut sitten sellainen siitä tuli.

1239616495_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

TRYFFELIMOUSSEKAKKU

Jos muuten en ollut kakkuun tyytyväinen, niin pohja onnistui erinomaisesti, valitettavasti en muistanut kuva napsata vaan pohjasta. Seurasin Ullan "Unelmakakut" kirjasta hänen ohjeita ja tästä lähtien rupean vaan tällä tavalla leipomaan kakunpohjat. Itselleni on aika vierastavana ollut käsillä sekoittaminen, mutta nyt sen tein ja ehkäpä siitä onnistui se tosi hyvin. Ja ohjen annosmäärätkin ovat vähän erilaisia, laitan kuitenkin sen tähänkin, jos joku vieläkin "tappelee" pohjien kanssaHymy.

Pohja:

 • 6 kanamunaa
 • 2dl sokeria
 • 2 1/2dl vehnäjauhoja
 • 1/2 dl perunajauhoja
 • 1tl leivinjauhetta
 1. Vatkaa munat ja sokeri hyvin kouhkeaksi vaahdoksi.Vaahto on sopivaa, kun se pysyy valumatta esim.sormen päässä. Älä vatkaa liikaa!(tätäkään en tiennyt, että senkin voi vatkaa liikaa.)
 2. Sekoita jauhot keskenään. Jos muna.sokerivaahto on hyvin vatkattu, niin leivinjauhetta ei tarvita välttämättä (minä kuitenkin laitoin).Sihtaa jauhot siivilän läp massaan samalla sekoittaen puhtain käsin hyvin varovaisesti, ettei kouhkeus hajoa. Älä kopsuttele astiaa!
 3. Kaata sitten taikina irtopohjan voiteltuun ja jauhotettuun (minä  voitelen ensin margariinilla ja sitten mannaryynillä).
 4. Paista kakkupohjaa 175C asteessa n.40min.
 5. Kakku kannattaa paistaa täyttöä edeltävänä päivänä, näin se tiivistyy eikä murene helposti leikataessa.

Tryffelimousse täyte:(sen ohjen olen joskus savon sanomat lehdestä ottanut talteen)

 • 0,5dl kuumaa kahvia
 • 200gr tummaa taloussuklaata (minulla ei ollutkaan varattuu suklaata, niin löysin kaapista virolaista tumma kirsikkasuklaata ja maitosuklaata vohvelipalaisilla)
 • 0,5dl sokeria
 • 2tl vaniljasokeria
 • 200gr maustamatonta tuorejuustoa
 • 2dl kuohukermaa (minä laitoin vispikermaa)

Lisäksi käytin täytteena vielä säilykepersikka/päärynäpaloja, lakkahilloa.

Kostutus maitokahvi.

 1. Mittaa kuuma kahvi kattilaan ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sokerit.
 2. Kuumenna sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut.
 3. Jäähdytä kylmäksi sekoittaen ja lisää joukkoon tuorejuusto.
 4. Vaahdota kermaa ja sekoita varovaisesti joukkoon. 

Leikka sitten kakkupohja kolmeksi.Kostuta maitokahvilla.Levitä lakkahilloa, sitten tryffelimoussea ja sen päälle persikka/päärynäpaloja.Sitten seuraava kakkupala, kostutusm hillo, mousse ja hedelmät.

Sitten laitoin kakun yöksi kylmään ja aamulla koristelin. Koristeina käytin tuoreita mauttomia mansikoita, suklaakoristeita ja vispikermaa.Ja vähän käytin vielä sitä mousseakin koristeessa.

1239616528_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakusta tuli aika kahvin/suklaamakuinen kakku, ehkä enemmän aikuiseille sopivaa ja mielestäni tähän moussean sopisi hyvin esim.konjakki/tai viskimaku, saisi ihan oikeasti aikuisten kakunHymy