Tämä herkku on taas muistoja lapsuudesta. Jos joku kaveri Virosta lukee tätä kirjoitusta, niin se oli se tunnettu Kass Arturi kook nimeltä eli suomeksi käännettyä Kissa Arturin kakku. Kun meidän lapsuudessa oli televisiossa sellainen mukava lastenohjelma, missä oli ihan oikea oransin värinen kissa Artur, kenellä oli hattu päässä ja siellä aina leivottiin jotain, mitä voi lapset itse kotona pienellä avustuksella valmistella ja sitten tästä tuli sellainen todella hittituote.

Jäin oikein miettimään, että minkälaisen nimen voisin sille herkulle antaa suomeksi?? Tässä olen nyt käyttänyt Virosta ostettuja naksuja (maissinaksuja), enkä tietää, että sopiiko ne tässä kaupassa myytäviä naksuja . www.maissinaksut.fi/ . Virosta ostin sellaiset  maisikepikesed. Pieni käsi jo nappasi yhden


NAKSUHERKKU

  •  200gr voita (minä laitoin voita sekä kuohukerma 100gr voita+1dl kerma)
  • 300gr kermatoffeita (meidän kaupasta ei löytynyt toffekarkkeja, niin kotona oli kaapissa lehmäkarkkeja, niin laitoin näitä 400gr)
  • 0,5pk maissinaksuja
  1. Sulata kattilassa voi ja kerma, lisää karkit ja kuumenna sen verran, kun karkit ovat pehmeitä ja sekoitunut kunnolla.
  2. Sekoita koko ajan.
  3. Ota isompi kulho ja kaata sinne naksut, sitten kaata naksujen päälle kuuma voikarkkiseos.
  4. Sekoita hyvin sekaisin.
  5. Nosta seos leivinpaperille ja muotoile seoksesta sellainen makkara.

6.Kääri rullalle ja aseta jääkaapiin moneksi tunniksi, minulla oli yön yli ja sitten leikkasin palaiseksi.

Tämä herkkukin oli tarjolla prinsessanjuhlissa ja sitä kehutti tosi hyväksi ja erikoiseksi herkuksi. Eli suosittelen kyllä kokeilemaan!