Tein jo pari päivää sitten pullaa, mutta nyt laitan vasta tähän. Meillä on iso remontti menossa ja pikkumies tuli kipeäksi, sitten en vaan ole saanut aika istahtaa tähän koneen ääreen.

        KEVYEMPI RAHKAPULLA

5dl rasvatonta maitoa
50gr hiivaa
1/2 tl suolaa
1dl sokeria
1rkl kardemumma
n.12dl vehnäjauhoja
1dl juoksevaa margariinia

Täyte:
1 purkki sitruunarahka
1 kanamuna
vaniljasokeria
vadelmahilloa
Voiteluun kanamunaa
Kuumenna maito kädenlämpöiseksi.Liuota hiiva nesteeseen. Sekoita nesteeseen suola, sokeri, kardemumma ja suurin osa jauhoista. Alusta, lisää juokseva margariini ja loput jauhot. Alusta, kunnes taikina irtoa kulhon reunoista. Kohota lämpimässä paikassa ja muotoile taikinasta tanko ja jaa se palaisiksi. Pyöritä palat pulliksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Anna nousta hyvin. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Paina kohonneisiin pulliin em. lasin pohjalla syvennys. paina lasi välillä jauhoihin, niin se ei tartu pulliin. Voitele pullien reunat munalla ja lusikoi ensin pohjalle vadelmahilloa, sitten rahkatäyte.
Paista pullia 225-asteisessa uunissa n.12 minuuttia.

980332.jpg

Sitten tein vielä samalla täytteellä niinkuin kanelirullia, ne kyllä paisuivat uunissa melkein isoksi, mutta ei haitannut ollenkaan makua. Hyviä olivat.
Itse, kun olen aika surkea tekemään pullia, sitten olin aika ylpeä varsinkin rahkapullista, mum mielestä onnistuivat aika hyvin, jopa ulkonäkökin on ihan ok.

980333.jpg