Tänään sain aikaiseksi vielä sellaisen ison piirakan, mitä riittää myös isommalle väellekin.


Tässä lähikuva yhdestä palasesta.
1474573.jpg

          OMENARAHKAPIIRAKKA


Taikina:
  • 200gr voita
  • 1dl sokeria
  • 2 muna
  • 4dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
Täyte:
  • 500gr rahka
  • 2dl kahvikerma
  • 4 muna
  • 3tl vanilliinisokeria
  • 2dl mantelirouhetta
Päälle:
  • 3-5 omenaa
  • 1dl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia
Vatkaa huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa. Lisää kanamunat ja keskenään sekoitettu jauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä se uuninpellille leivinpaperin päälle. Sekoita rahka kerman kanssa, lisää kanamunat, sokeri ja mantelirouhe. Kaata rahkaseos pohjan päälle. Kuori omenat ja leikkaa palaiseksi ja lisää rahkaseokseen päälle. Ripottele päälle fariinisokeria ja kanelia.  Paista 175 asteeseessa uunissa n.1 tunti.

Tässä vielä kuvat leipomisvaiheista.

Täällä asettelen omenalohkoja rahkan päälle.
1474603.jpg


Tässä kuvassa on piirakka jo valmis menossa uuniin.
1474607.jpg

Piirakka oli kyllä hyvää, itse jäin kaipamaan enemmän hapanmakuisista omenista, tavallisesti minua häiritse, jos piirakkassa on liian hapanmakuiset omenat/marjat, mutta nyt ajattelin, että se olisi todella herkullista kokeilla uudesta vaikka sitten, kun tulee kotimaista omenaa. Mutta kyllä sitä voi kokeilla esim. jonkun happaman hillon kanssa. Mutta se on ihan makuasia, suosittelen kyllä kokeilemaan!