Tänään oli oikein leipomispäivä. Kun vettä tuli taivaasta ja lapsikin oli kipeä, eikä voinut mennä ulos, niin äiti rupesi ilman muuta leipomaan. Ja jännää, miten just tänään iski kaikki virolaiset herkut ja jopa lapsuudesta muistui mieleen....
Siis nämä ovat todella mun lapsuudestani ihanat herkut, meidän äiti ei paljon leiponut kotona, mutta nämä olivat kyllä siis äidin ihan ykkösiä.nammmm! Suosittelen lämpimästi, ihme kyllä meidän pikkmies ei tykännyt, mutta hänellä nyt ei maistui paljon muutakaan, varmaakin kauhean nuhan takia,. mutta ajattelen, että just lapsijuhliin ovat hyviä ja helppo tehdä.

    VIRON LASTEN MUNKIT (Kohupiimapontshikud-rahkapallerot)

    1pkt maitorahka (250gr)
    2 kanamunaa
    1tl ruokasuodaa
    n.1,5 lasia vehnäjauhoja

Sekoita kaikki aineet keskenään. Sekoita kuitenkin ruokasuoda ensin jauhojen joukkoon. Laita teräskattilaan öljyä ja kuumenna se sopivan kuumaksi, ei liian kuumaksi, ettei munkit palaa. Ota n.puolikas ruokalusikkallinen taikina ja asettele kuumaan öljyyn.Ota sitten kuumasta öljystä valmis pallero ja asettele n.minuuttiksi leivinpaperin päälle, että isompi rasvakerros lähtee pois. Sitten pyörittele kuuma palloa sokerissa (tai sokeri/kanelissa). Ja nauti kuumana tai kylmänä maiton tai kahvin kanssa. On hyviä!!!!!!

Tässä ne palleroiset kypsyy....
983067.jpg

Sitten laitoin leivinpaperille n.1 minuuttiksi ja sen jälkeen pyörittiin sokerissa.
983069.jpg

Tässä jo valmis palleroiset!!!!
983073.jpg

Kyllä ne vähän munkkeja muistuttaa ja minun rakas mieheni kysyi, että mitä ero sitten niissä on???No hyvää, jos näin helpolla saa oikeita suomalaisia munkkeja, niin siitä vaan.........:):)En ole vielä ikinä itse tehnyt niitä Vappumunkkeja, mutta ensi Vappuna taitaakin meidän perhe syödä näitä ja yhtä rasvasia ovat  molemmat:)