Jatketaan taas ristiäistarjoilusta. Makeana oli pöydällä ihana appelsiini-suklaakakku Ullan unelmakakut kirjasta. Ohje kiinnosti minua jo aikaisemmin, nyt sitten kokeilin ja hyvää oli, kannatta kokeilla. Oikein kivan näköinen juhlapöydällä ja hieno vaihtelua tavallisen kahvikakkuun.
APPELSIINI-SUKLAAKAKKU
- 3 munaa
- 2dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 175gr voita
- 100gr tumma suklaata
- 100gr maitosuklaata
- 200gr appelsiinituorejuustoa tai 200gr maustamatonta tuorejuustoa+1appelsiinin raastettu kuori (minä laitoin appelsiinituorejuustoa)
- 100gr valkosuklaata sulatettuna
- 2 liivatelehteä
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot varovasti käsin sekoittaen. Lisää lopuksi pehmitetty voi ja sulatetut suklaat. Voitele ja jauhota 1 litran vuoka ja kaada massa vuokaan.
- Paista kakkua 175 C uunin alatasolla n.50-60min.
- Anna jäähtyä hieman paiston jälkeen ja kumoa alustalle.
- Anna kakun jäähtyä kunnolla ja leikkaa se vaakasuoraan poikki. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla.
- Laita liivatelehdet likomaan runsaaseen kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja sekoita se appelsiinituorejuuston kanssa. Sulata liivatelehdet 2 rkl:ssa kiehuvaa vettä ja lisää ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Laita kakun kansiosa kakkuvuoan pohjalle ja lisää täyte. Laita kakun pohjaosa päälle ja siirrä jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.
- Kumoa kakku. Päälle voi sihdata tomusokeria.
Kommentit