Helmi-mummo vietti nimppareitä eilen ja sitten tein hänelle vieraille tarjottavaksi sellaisen suolaisen piirakan.

1536642.jpg

       KINKKU-MOZZARELLAPIIRAKKA

Pohja:

  • 150g voita
  • 1dl perunamuussijauhetta
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1rkl kylmä vettä
Täyte:
  • 200gr kinkkusuikaleita (laitoin koko pkt. Korpela kinkkusuikleita)
  • 1prk säilykeherkkusieniä  (280gr)
  • 3muna
  • 2dl ruokakerma
  • 1 1/2 rkl oreganoa
  • mustapippuria
  • 300gr raastettua mozzarella juustoa (kaupasta löysin vaan emmentali-mozzarellaseokitusta, niin laitoin sitä)
Sekoita keskenään huoneenlämpöinen voi, perunamuussijauhe ja vehnäjauhot. Lisää kylmä vesi ja sekoita sen verran, että taikinasta tulee tasainen. Laita taikina piirakavuuan reunoille ja pohjalle. Tee täyte! Sekoita keskenään kanamunat ja kerma. Lisää puolet juustosta. Laita taikina pohjalle kinkkusuikaleet ja herkkusienet, ripottele päälle mustapippuria ja oreganoa. Kaata päälle juusto-kerma.munasekoitus. Ripottele pinnalle loput juustosta ja paista 175 asteeseessa uunissa alaosassa n. 40 min.

Kuvasta ei saa kyllä paljon selveä, mutta piirakka kehutti kovin hyväksi ja kyllä se ihan hyvää oli, varsinkin lämpimänä. Eli voin kyllä suositella!