keskiviikko, 31. lokakuu 2007
PEHMEÄ PIPARIKAKKU
Joulu lähestyy tosi nopsa ja aina, kun tulee syksyn pimeät illat ja alkaa tekee mieli polttaa kynttilöitä, niin tekee mieli myös sellaista maustekakun tapaista kakkua syödä. Kokeilin eka kertaa sellaista kivaa ohjetta.
PEHMEÄ PIPARIKAKKU
100gr voita
2dl sokeria tai fariinisokeria
2 munaa
1 dl kermaviilia
0,5 dl puolukka tai karpalohilloa (laitoin karpalohilloa)
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl kanelia
1tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1tl ruokasooda tai 2tl leivinjauhetta
Voitelee 1,5l kakkuvuoka voilla ja ripottelee korppujauhoilla.
Sekoita huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa. Lisää kerrallaan kanamunat ja vatkaa kunnolla. Lisää kermaviili ja hillo.
Sekoita jauhot, mausteet ja leivinjauhot keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Kaata taikina vuokaan ha paistaa 175 asteessa uuniin alaosassa 50-60min.
Tein kakun pakkaseen ja sen takia en laittanut mitään kuorrutusta ja en tietää, että tarviiko ylipäänsä. Tänään päästin kokeilemaan, oli hyvää ja pehmoinen kakku. Suosittelen!
Kommentit