Joulu lähestyy tosi nopsa ja aina, kun tulee syksyn pimeät illat ja alkaa tekee mieli polttaa kynttilöitä, niin tekee mieli myös sellaista maustekakun tapaista kakkua syödä. Kokeilin eka kertaa sellaista kivaa ohjetta.
      
       PEHMEÄ PIPARIKAKKU

    100gr voita
   2dl sokeria tai fariinisokeria
   2 munaa
  1 dl kermaviilia
   0,5 dl puolukka tai karpalohilloa (laitoin karpalohilloa)
   3 dl vehnäjauhoja
  1 rkl kanelia
  1tl neilikkaa
   1 tl inkivääriä
   1tl ruokasooda tai 2tl leivinjauhetta

Voitelee 1,5l kakkuvuoka voilla ja ripottelee korppujauhoilla.
Sekoita huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa. Lisää kerrallaan kanamunat ja vatkaa kunnolla. Lisää kermaviili ja hillo.
Sekoita jauhot, mausteet ja leivinjauhot keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Kaata taikina vuokaan ha paistaa 175 asteessa uuniin alaosassa 50-60min.
1028057.jpg

Tein kakun pakkaseen ja sen takia en laittanut mitään kuorrutusta ja en tietää, että tarviiko ylipäänsä. Tänään päästin kokeilemaan, oli hyvää ja pehmoinen kakku. Suosittelen!