Monet samat  ihmiset ovat olleet meillä jo töissä monena kesänä ja heistä on tullut meillä kun perheenjäsenijä. Sen takia tulee aika useasti viedettyä n.s. illanistujaisia. Niin meni meidän tärkeä henkilö (peltopomo/työntekijöiden järjestäjä) kotiin ja sitten emäntä teki taas sen kunniaksi täytekakun. Porukassa oli ihminen, kuka on allerginen mansikoille, niin tein tämän kakun ilman mansikkaa.

1823581.jpg

          VADELMA-MUSTIKKAKAKKU

    tai siis kääretorttukakku.
Tein kääretortun 4 kanamunasta. Väliin laitoin 2,5dl vispikermaa, kokonaisia vadelmia ja kokonaisia mustikoita. Eka kertaa ostin torilta pensasmustikoita, no kylläpä olivat mauttomia, ikävä, ettei täällä seudulla tänä vuonna ei ole metsässä mustikoita. Sitten käärin tortun rullalle ja leikkasin sen kahteen osaan, laitoin vierekkäin ja koristelin vispikermalla ja marjoilla.
Ensimmäistä kertaa laitoin pelkästä marjoja kerman kanssa, mutta taas oli aika mieto maku, olisin itse ehkä kaivannut hillokin välissä tai sitten, jos mustikat olisit maistunut oikealle mustikalle, niin maku olisi varma parempi ollut.