Tämän ohjen löysin kinuskissalta ja olen törmännyt sen myös aika monessa muissa blogissa, no sitten ajattelin, että pitää se minunkin kokeilla ja kyllä kannattiHymy

Kopion ohjen suoraan kinuskissalta tähän. Minä tein kaksinkertaisen annoksen.

16 kpl (kaksinkertaisesta annoksesta saat pellillisen)

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 munaa (kaksinkertaisessa annoksessa riittää 3 munaa)
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Kuorrutus:
1 ¼ dl pähkinäsuklaalevitettä (esim. Nutella tai Rainbow) (minä käytin euroshopperin levitettä)
1 Maraboun Dubbel Nougat -patukka

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle n. 20 x 20 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10-13 min.

Sivele pohjan päälle pähkinäsuklaalevitettä mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Levitteen on hyvä olla huoneenlämpöistä ja tarvittaessa voit hieman pehmentää sitä mikrossa/vesihauteessa. Jos pohja on vielä lämmin, levite sulaa sen vaikutuksesta.

Sulata Dubbel Nougat mikrossa. Laita pohja levitteineen 200-asteiseen uuniin n. 3 minuutiksi: pinta sulaa hieman. Valuta nougat pinnalle lusikan tai pursotuspussin avulla kuvioiden. Ravistele tämän jälkeen leivonnaista astiaa heiluttamalla tai nostelemalla sitä leivinpaperin kulmista: tämä tasoittaa pintaa ja saa nougat:n uppoamaan pähkinälevitteeseen. Laita jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa sen jälkeen paloiksi.

 

Minä tein kaksinkertaisen annoksen ja sain koko pellillisen ja sitten laitoin osat palaset pakkaseen, eilen otin pakkasesta ja annoin huoneenlämmössä rauhassa sulata ja leivoksille ei tapahtunut mitään (siis tarkoitan ulkonäkö ja makua) eli saa vaikka vierasvaraksi tehdä pakkaseen valmis nämä herkut. Namm!!!