593569.jpg
Kotiädin blogista odettu kinkkuvoileipäkakku. Oli tosi hyvää ja sellainen pehmoinen.Olen joskus Virossa tehnyt voileipäkakkuja ja sitten ne maistuivat kaikki aivan liian hapanmakuiseltä, eikä silloin ollut vielä tapana käyttää vaaleata leipä, tumma leipä tekee tosi hapan maun. Otin suoraan ohjen Kotiäidin sivuilta.

grahampaahtoleipää (6 siivua)

ruisvuokaleipää (8 siivua, koska ovat pienempiä)

kostutukseen: lihalientä

täyte:

noin 300 g palvikinkkua

vajaa 200 g valkosipulituorejuustoa

4 rkl sinappikurkkusalaattia

½ tuubia kinkkupasteijaa

1 tlk ananasmurskaa valutettuna

½ dl majoneesia

Hienonsin ja sekoitin täytteen ainekset monitoimikoneessa.

Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois. Kostuta leipäpalat hyvin lihaliemellä. Laitoin alimmaiseksi ruisleipää, sitten paahtoleipää jne. Täytettä riitti kolmeen väliin. Käärin kakun leivinpaperiin ja laitoin jääkaappiin yön yli maustumaan, päälle laitoin painoksi leikkuulaudan.

Koristelu:

majoneesia (kevyt)

juustoraastetta

persiljaa

ohuenohuita kinkkusiivuja

kirsikkatomaattia

viinirypäleitä


593571.jpg
Kotiäidin 3k blogista  löydetty sekin voileipärulla. En ole aikaisemmin kovin monta voileipäkakkua tehnyt, mutta sen voileipärullan jälkeen tulee minusta varmaakin voileipäkakkujen tekijä. Siis ihan oikeasti, en tykkä muuten kylmäsavulohesta, mutta tässä kakussa se on aivan ihana ja kaikki, ketkä ovat syöneet sitä, on kehynneet sen todella hyväksi.Että iso kiitos siitä Kotiädin3k-le.Otin senkin suoraan Kotiädin blogista, itse käytin myös niitä aineita, mitä ovat suluissa.Lisän vielä oman version, myös suluissa.

Hovi kirjolohirulla

12 annosta

9 kpl  

isoja paahtoleipäviipaleita, esim. Oululaisen reilu vehnäleseleipä


Kostutukseen

1 dl  

Valio rasvatonta maitoa(kasvisliemikuutionlientä)


Täyte ja päällinen

225 g  

kylmäsavukirjolohta

1 1/2 rasiaa (à 250 g)  

Hovi 2 valkosipuli-basilika tuorejuustoa (Viola ruohosipuli)

1/2 dl  

hienonnettua tilliä

1/2 dl  

hienonnettua ruohosipulia (jätin pois)

1 1/2 rkl  

sitruunamehua

1/2 tl  

sitruunapippuria


Koristeluun

 

herneenversoja              (katkarapuja, sitruunaa, kurkkua, tilliä)      

 

sitruunalohkoja

 

tuoretta kurkkua

 

tilliä

Hienonna kirjolohi (hienonsin monitoimikoneessa ja lisäsin sinne kaikki aineet). Yhdistä täytteen ainekset. Leikkaa leipäviipaleiden reunat. Kostuta viipaleet kevyesti maidolla kummaltakin puolelta pullasudilla. Aseta leipäviipaleet neliön (3x3 viipaletta) muotoon vieri viereen reilun kokoiselle leivinpaperille. Levitä täytteestä (reilu) puolet leipäviipaleista kootulle levylle (loppu jää kuorrutteeksi). Kääri paperin avulla kääretortun näköinen tiukka rulla. Kiedo se tiukasti leivinpaperiin. Pane rulla muovipussiin ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kostuta tarvittaessa rullan pintaa ennen kuorrutteen levittämistä. Levitä loppu täyte rullan pinnalle. (notkistin täytettä hieman majoneesilla) Koristele herneenversoilla, sitruunalohkoilla ja halutessasi kurkkuviipaleilla ja tillin oksilla.