Sellaisen oikein kirsikanmakuisen kakun tein meidän vieraille. Ihanaa, kun kävitte:-)
1149563.jpg

KIRSIKKAKAKKU

Täytekakun pohja 4 kanamunasta.
Täyte:

4dl vispikermaa
1 rasia maustamatonta tuorejuustoa
1 purkki cocktailkirsikoita (tein pieniksi paloiksi)
sokeria
piparkakumausetta
kanelia
1dl glögiä (alkoholitonta)
8 liivatelehteä (+ cocktailkirsikoiden liemi)
kirsikkahillo (lidlista)

Kostutus: glögi (minä käytin valion mausteista rypälejuoma, mielestäni todella hyvää, olen kuullut paljon kehuja myös toisilta, siis aivan ihanaa maku)

Koristelu: pakastepuolukat, cocktailkirsikat, hyytelösokeri+glögi, vispikerma, marsipaanista jouluntähti ja koristehelmiä.

Laita liivatelehdet kylmään veteen n.10 minuuttiksi. Vatkaa vispikermaa, lisää kaikki muut aineet. Sitten kiehauta kirsikoiden liemi ja lisää sinne puristetut liivatelehdet ja sekoita, kunnes liivatelehdet sulaa, anna jäähtyä n.3-4 min. Lisää koko ajan sekoittaen täytteen.
Sitten leikka kakunpohjat kolmeksi. Kokoa kakku irtopohjanvuokaan, laita pohjalle ja reunoille tuorekelmua ja sitten yksi kakunpohja. Kostutin pohjat glögillä, sitten voitele pohja kirsikkahillolla,  lisää täyte, sitten seuraava pohja,kostutus, hillo  ja taas täyte ja sitten viimeinen pohja ja kostutus. Sitten yöksi jääkaappiin.
Koristele oman maun mukaan. Minä laitoin pakastepuolukoita, reunoille cocktailkirsikoita ja sitten tein glögistä ja hyytelösokerista kiille marjojen päälle. Reunoille vispikerma.

Siis vaikka itse sanonkin, oli todella hyvää maku. Ainoa asia tässä Suomessa, mitä todella en ole kaupoista  löytänyt, on kirsikat, siis pakastekirsikat tai ihan tavallinen säilykekirsikapurkki, siis sellainen niinkuin vaikka persikat tai joku muu, en vaan ole löytänyt. Minulla olisi niin paljon ihania reseptejä, mutta puuttu vaan kirsikat:). Nyt, kun mennään Joulun jälkeen Viroon, niin kyllä osta kirsikoita kaupoista.
Siis en hirveästi pitää noista cocktailkirsikoista, kun ne eivät ole aitoa makua, mutta tässä kakussa se tuli ihan oikean kirsikanmaku suuhun, oikein herkullista ja ehkä täällä antoi sitä oikea kirsikkamakua Lidlistä ostettu hillo, sekin on todella hyvää, siis se onkin ainoa kirsikkalöytyy täällä Suomessa.

Tämä kakku taitaa olla nyt meidän Joulukakku, tuskin enää mitään kakkua teen, kun sitäkin on yli puolet jäljellä, eikä ole myös vieraita tulossa, niin olkoot sitten se meidän perhen Joulukakku!

Rauhallista Joulunodotusta kaikille, eikö jo jännittää, kun Joulupukki alkaa olla  näin lähellä?????:-)