Yllätys, yllätys!!!!!Tein taas mansikkakakun. Kun mansikat ovat nyt meillä niin helposti saatavana, sitten oli taas kerran pakko leipoa oikein kunnon mansikkakakku. Tein täällä kertaa ihan peruskakun, en käyttänyt ollenkaan liivatteelehtiä.
726731.jpg
Pohja:
8 munan kakunpohja

Täyte:

2,5dl vispikerma
1 purkki maitorahka
tuoreita mansikoita reiluusti n.1,5l
sokeria

Kostutus:
vaniljamaitoa

Koristelu:
Vispikerma/maitorahka
sokeria
tuoreita mansikoita
tumma suklaata
Lidlin cappucinon suklaatikut

Täytteeksi vispaa kermaa, lisää maitorahka, sokerit, mansikkapalat.
Leipo 8 munan kakkupohja, anna jäähtyä, leikka se kolmeksi osaksi. Laita alustalle ja kostuta vaniljamaidolla. Lisää täyte, sitten toinen kerros, kostutus, täyte ja viimeinen kerros. Sitten kostuta myös viimeinen kerros. Laita päälle vispikermaa ja koristele.
Maku oli fantastinen ja kakku onnistui hyvin, siis maulta, en ole taas koristelun kanssa tyytyväinen. Ja en ymmärrä, miksi se Hyla kevyt vispiekerma ei vatkautuu hyvin???Onko jollain tietoa?
Laitoin sitten lisäksi kermaan maitorahkaa, että se kovenee, mutta mielestäni se meni vielä löysemmäksi. Onkos näin, että jos lisää maitorahka, sitten se kermaa menee löysäksi tai onko se vispikerma vaan huono?Tavallisesti käytän vähälaktoosista 20% vispikermaa, ei tätä kevyt 20% vispikermaa ja hyla.
726733.jpg
Tällainen se oli sisältä.