Kirpparilta löysin ihanan "Suosituimmat kotileivonnaiset" kirjan ja sieltä bongasin tällaisen kivan ja maukkaan ohjen.

HERKKUPULLAT

Taikina:

  • 1dl maitoa
  • 50gr hiivaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1/2tl suolaa
  • 2 munaa
  • 6-7dl vehnäjauhoja
  • 100gr voita

Täyte:

  • 75gr voita
  • 1 1/2 dl tomusokeria
  • 2tl kanelia
  • 2tl vaniljasokeria

Voiteluun: 1 muna

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja hiukan vatkatut munat. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja lisää viimeiseksi huoneenlämpöinen voi. Taikina on valmista, kun se on kimmoisaa ja irtoaa hyvin kulhon reunoista ja käsistä.
  2. Peitä kulho liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi.
  3. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja painele ilmakuplat pois. kaulit taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä sille ensin voi-tomusokerivaahto ja ripottele mausteet päälle. Kääri levy alaosastaan rullalle puoleen väliin ja samalla tavoin yläosastaan. Leikkaa tanko n. 3cm paloiksi ja nosta palat paperivuokiin leivinpaperilla peitetylle pellille.
  4. Voitele pullat vatkatulla munalla ja paista 225-asteisessa uunissa 10-15min.

Minä en jostain syystä saa ikinä pullia sellaiseksi kauniin näköiseksi, en tietää, mikä on syy, jääkö mun taikina aina noin löysäksi, kun ne aina lösähtää ja uunissa paisuu kolminkertaiseksi, mutta onneksi en tee näitä myyntiin ja omalla väelle sopii mainiosti, kun maku se kuitenkin ratkaisee.Suosittelen kokeilemaan!