keskiviikko, 27. kesäkuu 2007
Taivaallisen hyvää mansikkakakku
Eilessa päivänä tein sitten sellaisen kakun, mitä voisin kehua ehkäpä parhaimmaksi hyydykekakuksi, mitä ikinä olen tehnyt.
Pohja:
4kanamuna kaakao kääretortunpohja.
Täyte:
2,5dl Flora vispiä
100gr maustamatonta tuorejuustoa
1dl Milletti vaniljakreemijauhetta, mikä sekoitin 2,5dl maitoa
4dl valmis tuoremansikkasosetta
sokeria, vaniljasokeria
6 liivattelehteä
Kostutus:
mansikkamehua
Koristelu:
tuoreita mansikoita
hyytelösokeria
Laita liivatteet kylmän veteen likomaan. Vatkaa nopeasti vaniljakreemijauho + maito n.3min. ja jätä seisomaan. Vatkaa vispikermaa kovaksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto, vaniljakreemijauho, mansikkasose, sokerit. Kiehauta tippa mehua ja lisää liivatteet mehuun, sekoita hyvin, anna hetki jäähtyä ja lisää varovaisesti täytteen kokon ajan sekoittaen. Ota irtopohjavuoka, vuoraa sen pohjan sekä reunaat tuorekelmulla, laita täyte vuokaan. Leikkä kääretortunpohjasta vuokankokoinen pyöreä palanen ja laita täytteen päälle.Kostutin heti pohjan. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa. Kumoa kakku tarjoiluvadille, koristele mansikkoilla, ei tarvii välttämättä laittaa hyytelösokeria, mutta tuoreet mansikkat säilyy pitempi värikkaampi hyytelösokerilla.
Vielä kommenti kakusta. Täyte oli ihana pehmonen ja mansikkainen, siis todella kesäinen. Suosittelen!!!!!
Tässä palanen kakusta.
Laitoin vielä yhden kuvan, kun jostain syystä edelliset kuvat eivät tullut hyviä, aika sumuisia, varmaan joku tärkeä nappule jäi taas päälle, no kun en ole niitä teknikaihmisiä:)Eli tää kuva sitten onnistui aika hyvin!
Kommentit