1114396.jpg

   RIISIPUUROA  JA HERKKUKEITTO

    Tee isompi annos riispiuuroa valmis.

 JOULUPUURO

 3dl vettä
3 dl riisisuurimoita
2l maitoa
1 1/2 tl suolaa
1 kuorittu manteli
kanelia

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää riisisuurimot ja anna veden imeytyä niihin. Kaada joukkoon maito ja hauduta puuroa noin tunnin verran miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen.
Mausta puuro suolalla ja tiputa joukkoon kuorittu manteli. Ripauta pintaan kanelia koristeeksi.
Vinkki!!!!Minä käytin tätä vinkkiä......
Jos joulupuuroa jää, jalostaa se seuraavaksi jälkiruoaksi maustamalla puuro muutamalla karvasmanteliöljyä (en laittanut), vaniljasokeria ja sokeria. Vatkaa vaniljakastike ja nostele viimeiseksi joukkoon. Sitten halusin kuitenkin Itsenäisyyspäivän kunniaksi tehdä vähän juhlallisempaa jälkkäriä, sitten lisäsin vielä puuroon 2 liivatelehteä. Ensin annoin liota lehtiä kylmässä vedessä n.10 min. Sitten yhden kiehuvassa sitruunanmehussa sulatin lehdet ja lisäsin puuron joukkoon.

Kostuta kahvikupit vedellä. Lado kuppien pohjalle kirsikoita, minä laitoin vaan yhden, kun en paljon välitä siitä mausta, mutta saa laittaa koko pohjan kirsikoilla. Lusikoi puuroseosta kuppeihin ja pane jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai mieluummin yöksi.
Sitten, ennen tarjolua, kasta kupit kuumaan veteen, irrota veitsellä reunoilta ja kumoa jälkiruokalautaselle. Tarjoa lisänä herkkukeittoa.

JOULUN UUSI HERKKUKEITTO

1/2kg kuorittuja porkkanoita
1/2l puolukoita
1 dl sokeria
1l omenamehua

  • raasta kuoritut porkkanat.Mittaa ainekset kattilaan ja keitä, kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
  • soseuta keitto sauvasekoittimella samettiseksi. Keittoa ei tarvitse saostaa perunajauhoilla.
  • jäähdytä raikas keitto jääkaapinkylmäksi ja tarjoa puuron kera.
Jälkiruoka oli erittäin juhlavainen ja todella hyvää, raikas keitto sopii tosi mainiosti makean puuroon. Suosittelen kokeilemaan, ihana vaihtelua taas tavallisen riisipuuroon, seka sekähedelmäsoppaan.