Tein tällaisen kakun nuorelle, ihanalle neidokaiselle synttärilahjaksi!
            PALJON PALJON ONNEA VIELÄ KERRAN TIIA!!!!!!

872649.jpg

              SACHERKAKKU

Pohja:
150gr taloussuklaata
150gr voita
5 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vanilliinisokeria
voita ja korppujauhoja vokaan

Täytteen:
aprikoosimarmelaadia n.puoli rasia
1 !/2-2dl aprikoosisosetta tai-hilloa (laitoin säilykeaprikooseja)
Kuorruttamiseen:
125gr taloussuklaata (tämä oli ohjessa, mutta laitoin 200gr levyn ja mielestäni olisi voinut vielä enemmänkin olla)
172rkl öljyä

Sulata paloiteltu suklaa ja voi mikrossa miedolla lämmöllä (tarkista koko ajan, ettei palaa!!!!), sen jälkeen anna jäähtyä. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää keltuaisvaahtoon varovasti sekoiittaen jauhoseos, voi-suklaaseos ja viimeiseksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset. Kaada taikina voideltuun korppujauhotettuun tasapohjaseen vuokaan (laitoin irtopohjavuokaan) ja paista uunin alaosassa 175 asteessa tunnin verran.
Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä. Halkaise jäähtynyt kakku ja levitä ensin täytteeksi aprikoosimarmelaadia ja sen päälle  säilykeaprikooseista soseutettua sosetta. Sulata mikrossa varovaisesti suklaa ja sekoita öljy joukkoon. Kuorruta kakku suklaalla ja anna sen maustua seuraavan päivään.
Maku oli tosi suklainen ja hyvää!

Kuva yhdestä palasesta, mutta eihän se ollut läheskään näin hienoa, kun  kuvassa, mistä ohjen nappasin.
872652.jpg

Ja vielä yksi kuva, kun kakku maistui hyvin kahvin kanssa:)
872656.jpg