Tämä ohje on kotoisin Virosta (välillä jotain sieltäkin), mutta tämä oli kyllä todella herkullinen ja kaikkien vieraiden mielestäni aivan mielettömän ihanaa ja suussasulava herkku.

Valitettavasti kuvasta ei näy, miten herkullinen se muuten oli. Minä laitoin täytteen aika paljon tavaraa, kun halusin, että kakusta tulisi korkea.

JUUSTOKAKKU LEHMÄKARKEILLA

Pohja:

  • 1,5pkt virolaisia keksejä (maustettu kondensoitulla maidolla), mutta sopii myös digestive keksit
  • 180gr voita
  • 200gr lehmäkarkkeja

Täyte:

  • n.300gr lehmäkarkkeja
  • 1pkt maustamatonta tuorejuustoa (philadelphia)
  • 5 dl vispikermaa
  • 2pkt maitorahka (käy vaniljamaku)
  • 1purkki kondensoitua maitoa (3 tunnin keittämisen jälkeen)
  • vanillisokeria
  • 1dl sokeria (voi laitta vähemmänkin)
  • 7 liivateelehteä
  • vettä /tai kahvia
  1. Murenna keksit ja pohjaan tarkoitetut karkit (minä tein monitoimekoneessa ja ensin murskasin karkit), sekoita joukkoon sulatettu voi. Paina keksimassa leivinpaperille 24cm irtopohjavuokaan pohjaan ja reunoille ja laita jääkaappiin.
  2. pienennä karkit (minä tein taas monitoimekoneessa).
  3. laita kylmän veteen likomaan n.10 minuuttiksi liivatteet.
  4. vatkaa kerma ja lisää siihen kaikki muut aineet, lopuksi karkit.
  5. kiehauta tippa vettä/tai kahvia (antaa kiva maun) ja sulata siihen liivateet, anna hieman jäähtyä.
  6. Lisää sen jälkeen se täytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen.
  7. kaata se keksipohjalle ja aseta jääkaappiin mieluiten koko yöksi.
  8. Koristele enne tarjoilua. Minä koristelin ananaskirsikoilla ja pritsauksen tein sulasuklaalla.
  9. Tarjolla voi sitä herkkua myös kinuskikastikkeella.

Tosissa kokeilemisenarvoinen herkku.

Namm!!!!!