Tämä ihana ohje on kotoisin kirjasta "Nutika perenaise kokaraamat" , minkä sain Joululahjaksi siskolta. Kirja on todella ihana, kun se sisältää ohjeita, mitkä ovat edullisia ja helppoja valmisetella. Ihana apulainen jokaiselle perheäidille:) Kirjasta löytyy suolaisia ruokia, jälkiruokia, salaatteja, keittoja, makeita piirakoita ym. kiva, siis  todella kiva kirja!

Iso kiitos rakas siskoseni!

 

Tämä on helppo ja edullinen piirakka, varsinkin, jos kotona löytyy hyllystä kotintekoiset hillot. Ja joka kerta, kun vaihdat hillon maku piirakassa, saat uuden piirakan. Tässä kirjassa suositelti ja sanotti, että erittyisen herkullinen tulee piirakka omena-; puolukka-; kirsikka tai karviaishillosta.

HILLOPIIRAKKA

  • 150 gr voita tai margariinia (minä laitoin 1,5dl juoksevaa margariinia)
  • 2 dl sokeria (laitoin 1,5dl sokeria)
  • 2 muna
  • 5dl vehnäjauhoja
  • 3tl leivinjauhetta
  • 1 purkki (0,5l) paksua hilloa (minä laitoin lidlin metsämarjahilloa 450gr purkki)

Vatkaa rasva sokerin kanssa. Lisää yksittäin munat ja jatkaa vatkaamista. Yhdista leivinjauhot vehnäjauhojen kanssa ja lisää kanamuna/rasvavaahdolle. sekoita tasaiseksi. Laita uunivuokaan (25x35cm) leivinpaperi. Laita puolet taikinasta vuuan pohjalle, lisää hillo. Pyöritä lopuista taikinasta pienet viipalet ja asettele ne hillon päälle. (Minulla ei ne niin hyvin onnistunut, kun tarttui kamalasti tuo taikina käsiin, mutta oisko siinä ollut se juttu, kun käytin juokseva margariinia?)mutta tulivat nyt jonkunnäköiset. Ja kun tein vaan omalle kotiväelle tuon, ei se sitten niin haitannut.

Paista piirakka 200 asteesessa uunissa 20-25min tai niin pitkään, kun se on hieman ruskisutunut. Itse tarkistin ennen piirakan pohja, kun otin pois uunista, että onko se varmasti kypsä?

Sellainen sitten piirakka uunista otettuna.

Suosittelen! Ja jokainen saa sen sovittaa oman perhen lempparihillolla. Herkullista ja helppoa!