Eilen iskii minua pitkästä aika oikein leipomistuhina ja tänään saimme vieraitakin, niin innostuin sen enemmän. Tässäpä sitten kehittelin itse sellaisen hyydykekakun, mikä meni taas vähän pieleen, mutta onneksi makua ei haitannut.

1659135.jpg

       VADELMAINEN HYYDYKEKAKKU

    Taikina:
  • 4 kanamuna
  • 1dl vehnäjauhoja
  • 1dl kaakaojauhetta
  • 1tl leivinjauhetta
  • 11/2 sokeria
Vaahdota kanamunat sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi, sekoita erikseen kulhossa kaikki kuivaat aineet ja siiviloi ne taikinaan joukkoon varovaisesti. Kaata taikina uuninpellille leivinpaperin päälle.Paista 225 asteeseessa uunissa n.7 min. Kumoa valmis pohja sokeroitulle leivinpaperin päälle.

    Täyte:
  • 2,5dl vispikermaa
  • 200g maitorahka
  • 5dl vadelmasosetta (omasta pakkasesta)
  • sokeria, vanilliinisokeria
  • 4 liivateelehteä
    Kiille:
  • 3dl mansikkamehua
  • 4 liivateelehteä
Vispaa kerma sokerien kanssa vaahdoksi, lisää kaikki muut aineet. Laita liivatteet kylmän veteen n.5 min.Sitten laita pieni määrä vettä tai mehua kulhoon, kiehuta ja sulata liivatteet sinne. Kaata varovaisesti kermavaahdon joukkoon.
Sitten tee mielenmukainen kakku. Minä kokosin kakun irtopohjan vuokkoon, ensin yksi palanen pohja, sitten kostutin mansikkamehulla, sitten täyte, uusi pohja (sitä piti vähän kun palapeli kokoa, mutta onnistui hyvin), taas täyte ja jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Sitten tein kiillen, mutta en tietää, laitoinko liian kuuman nesten kakun päälle, kun täyte tuli läpi siitä, eikä jäänyt ollenkaan kaunis, sen takia oli pakko laittaa koristeluksi sulatettua valkosuklaata, oikein harmitti. Aina pitää joku mennä pieleen. Mutta niinkuin jo sanoin, se ei haitannut makua, oli aika raikas vadelmainen kakku.